• Afbeelding van het spel

    Pumpkin Games

Dino's op het menu

27-08-2018, 15:34 | Lezersnieuws | niek

Niek van den Brink uit Lunteren en Timon Sluis uit Zwartebroek zijn erin geslaagd om hun ontworpen kaartspel ‘DinoBattle’ op de markt te brengen. In dit luchtige kaartspel staan de bekendste vleesetende dino’s op het menu en ontvouwt zich een niets ontziende cyclus van eten en gegeten worden.

Lunteren - Niek van den Brink (29 jaar, raadslid) en Timon Sluis (30 jaar, technisch tekenaar) kennen elkaar sinds hun studententijd. Uitgekeken op de vele potjes Risk begonnen zij met hun hobby: spellen ontwikkelen. Niek heeft de creativiteit waarmee spelideeën tot leven komen. Timon helpt hem vervolgens om de ideeën verder uit te werken in werkbare mechanismen. Uit deze samenwerking is het spel DinoBattle ontstaan.

Tijd
'Het testen van spelconcepten kost heel veel tijd', vertelt Niek. Leuk was de nodige tijdsinvestering in DinoBattle niet voor iedereen. ‘Op verjaardagen gaven wij nog net netjes aan iedereen een hand, maar waren wij vervolgens niet meer aanspreekbaar. We konden wel uren over het spel doorpraten. Voor vrienden en familie waren we niet altijd de meest gezellige gasten.'

Uitgever
Het thema dinosauriërs werd geopperd door de zus van Niek, de vrouw van Timon. Het blijkt een schot in de roos. In een spellenmarkt die gedomineerd wordt door het fantasy-thema, zijn dino’s origineel. Bovendien zijn dinosauriërs populair onder kinderen. Na een ontmoeting met Patrick Zuidhof van Pumpkin Games is de ontwikkeling van DinoBattle in een stroomversnelling terecht gekomen. Hij was bereid om het spel uit te geven. De eerste presentatie van het spel was tijdens 'Zuiderspel' afgelopen voorjaar, waar een grote voorraad direct uitverkocht raakte.

DinoBattle
In DinoBattle krijgt iedere speler vier kaarten en moet degene die aan de beurt is reageren op de laatst gespeelde dinosaurus. De allerkleinste aaseters worden opgegeten door middelgrote jagers. De middelgrote jagers worden op hun beurt weer opgegeten door de grootste vleeseters. Uiteindelijk maakt een meteoriet een einde aan deze giganten, waardoor er weer genoeg vlees is voor de aaseters. Deze voedselketen wordt verder verrijkt met spannende gebeurtenissen. 

Verkrijgbaar
Het spel DinoBattle is verkrijgbaar bij de volgende winkels: Het Cadeauhuis (Ede), De Tinnen Soldaat (Ede) en Games & Geekery (Wageningen).