• kinderkoor Sing to God juni 2017

    Ria Lucas

Dertig jaar kinderkoor Sing to God in Katholiek Ede wordt gevierd op kerstavond

14-12-2017, 21:50 | Lezersnieuws | Ria Lucas

Dit jaar bestaat het parochieel kinderkoor Sing to God 30 jaar en dat wordt gevierd met Kerstmis in de Antoniuskerk in Ede. Daar is het koor ook begonnen.

In 1987 is het koor opgericht door Trudi van der Poel uit Ede en het koor heeft onder haar bezielende leiding ruim tien jaar in Ede de gezinsvieringen opgeluisterd met de naam de Stralende Sterretjes. Na het afscheid van Trudi zongen de Stralende Sterretjes in de jaren daarna onder leiding van (opvolgend): Regina van den Brink, Raghna Wissink en Maike van der Wiel en Rineke Hoens. Daarna nam in 2011 de huidige dirigent Simon de Jong het stokje over. Bij de reorganisatie van de koren binnen de Titus Brandsmaparochie ging het kinderkoor vanaf 2015 als parochiekoor door onder de naam Sing to God.

Het 30 jarig jubileum wordt gevierd op kerstavond, zondag 24 december om 18.30 uur in Ede, waarbij alle kinderen in de kerk uitgenodigd worden om een bekend kerstlied met het koor mee te zingen. U bent van harte welkom om deze viering met ons mee te maken. In de viering zelf wordt het kerstverhaal door kinderen gespeeld. De voorganger deze avond is Pastor Hans Lucassen.

Zingen is de ideale manier om je kind het geloof mee te geven. En door te zingen ontwikkelen kinderen hun muzikale talenten. Tijdens repetities wordt aandacht besteed aan ritmes, tempo, dynamiek en uitspraak. Ook leren kinderen solo zingen. Dit ontwikkelt hun zelfvertrouwen in het presenteren voor publiek. Het kinderkoor telt op dit moment 18 leden. Het lidmaatschap is gratis. Jaarlijks zingt het kinderkoor ongeveer 10 keer tijdens een viering. Daarnaast zijn er andere leuke activiteiten, zoals een kerstconcert, een filmavond, uitje, kinderkorenfestival en samen eten. Je bent welkom bij het koor vanaf 6 jaar. Zin om een keer te komen kijken? Repetities zijn op vrijdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur in de Antoniuskerk in Ede. Je kunt gewoon binnenlopen (achteringang) en meedoen.