• beide teams tijdens de Gelderse finale schooldammen

    Jojanneke van der Boom

De Triangel in Gelderse finale schooldammen

11-02-2019, 11:18 | Lezersnieuws | Jojanneke

Zaterdag 9 februari deden maar liefst twee teams van GBS De Triangel uit Ede mee aan de Gelderse finale schooldammen te Harderwijk. Eén team heeft zich zelfs geplaatst voor de halve finale van Nederland. Het andere team staat eerste reserve.

 

In november begon het avontuur. Met maar liefst zes teams deed de Triangel mee aan het plaatselijke schooldamtoernooi. Bij de welpen (groep 4-6) leverde dit maar liefst een vol erepodium op. De vier teams werden 1e, 2e, 3e en 8e. Ook de pupillen (groep 7-8) stond het eerste team op het podium. Het andere team belandde net naast het podium. Alle prijswinnaars mochten door naar de halve finale van Gelderland. De welpen eindigden daar als 5e, 7e en 10e en de welpen eindigden netjes in de middenmoot. We waren als school verrast dat we wederom goede prestaties hadden neergezet met de kinderen en met twee welpenteams door mochten naar de Gelderse finale.

 

Het was een spannende finale. Veel teams waren aan elkaar gewaagd. Zo stond één team in de voorlaatste ronde in de top 3. Helaas kwam het in de laatste ronde net punten te kort om in de top 3 te blijven, maar het leverde wel een plaats in de halve finale van Nederland op. Het andere team werd 9e. Netjes op de helft. Zij staan reserve voor de halve finale. Dit zal zijn op 13 april in Enschede of Heerlen. De school is trots op de behaalde resultaten van de leerlingen.