De COV-Bennekom zingt Fauré en Poulenc op 3 november in de Oude Kerk te Bennekom

11-10-2017, 20:10 | Lezersnieuws | Clasien Lever-de Vries

Sinds begin 2017 zijn de leden van de Christelijke Oratorium Vereniging (COV) Bennekom onder de enthousiaste leiding van dirigent Hans de Wilde bezig met het instuderen van drie mooie muziekstukken: de Cantique de Jean Racine en het Requiem van Gabriel Fauré en het Gloria van Francis Poulenc. De uitvoering van deze koorwerken vindt plaats op 3 november vanaf 20.00u in de Oude of Sint Alexanderkerk te Bennekom. De twee meewerkende solisten, sopraan Tineke Rooseboom en tenor Robbert Muuse, zingen tijdens dit concert samen ook nog het lied Pleur d'Or eveneens van Fauré.

Gabriel Fauré (1845 -1924) was een van de belangrijkste Franse componisten van zijn generatie. Hij is vooral bekend om zijn pianomuziek, kamermuziek en liederen. Fauré was jarenlang verbonden aan de Parijse Madeleinekerk, eerst als koordirigent, daarna (vanaf 1896) als organist. Hij schreef in die periode onder meer zijn Requiem. Het behoort vandaag de dag nog tot zijn meest uitgevoerde werken.

Francis Poulenc (1899 -1963) was ook een Franse componist. Zijn eerste composities dateren van rond zijn 18e levensjaar en hij maakte deze zonder dat hij veel compositie-onderricht had genoten. Toen in 1935 een goede vriend omkwam bij een auto-ongeluk trad Poulenc toe tot de rooms-katholieke kerk. Vanaf die tijd schreef hij religieuze werken waaronder een Stabat Mater en het Gloria dat een van zijn laatste composities is (1959).

Het Gloria van Poulenc wordt door de COV uitgevoerd in een bijzondere bezetting; het koor wordt niet zoals gebruikelijk begeleid door een heel orkest, maar door piano, harp en harmonium. Het arrangement voor deze bezetting is gemaakt door Dick Meijer die ook achter de piano zal zitten. Elly Meijer-Klein bespeelt het harmonium en Judith Jamin de harp.

Locatie: Oude of Sint Alexanderkerk, Bennekom.

Kerk open vanaf 19u30, aanvang concert 20.00u

Kaarten: inclusief programmaboekje en koffie/thee 17,50 euro

Verkrijgbaar bij Boekhandel Novita, Dorpsstraat 41, Bennekom,

via covbennekom@gmail.com of via de leden of a/d zaal