• Pieter Oosterveld van de Manege zonder Drempels ontvangt cheque van 2.500 euro van Lidy van Kemenade.

    Trudi Windau

Cheque 50+ tennissers Keltenwoud voor Manege zonder Drempels

11-08-2017, 12:31 | Lezersnieuws | Nico de Gouw

Tijdens het 50plus toernooi begin augustus op het tennis- en padelpark van Keltenwoud hebben de sporters bij nevenactiviteiten 2.500 euro ingezameld voor de Manege zonder Drempels in Bennekom. Commissievoorzitter Lidy van Kemenade overhandigde de cheque op 5 augustus aan manegevoorzitter Pieter Oosterveld.

De 50+ commissie van Keltenwoud organiseerde dit jaar naast tennissen en padellen ook een aantal activiteiten om een goed doel te steunen. De Manege zonder Drempels aan de Bovenbuurtweg ligt vlakbij het tennispark, ontvangt nauwelijks subsidie en doet met veel vrijwilligers bijzonder goed werk voor de gehandicapte medemens. De hele toernooiweek was er een boekenmarkt, mogelijk gemaakt door boekhandel NOVITA en kon men tennisballen raden bij de ballenbak. Allerlei bedrijven, leden en vrijwilligers verzorgden een wellnessavond, een speeddate met een notariskantoor, en een kunstveiling. Hier werden werkstukken geveild van onder anderen Pieter Vermeulen, Wim Hogenboom, Jannie Busser, Mari-Jane van Isselmuden, Henrike van de Kraats, Trudi Windau en Denise Wouters. Bij de prijsuitreiking op de slotdag, gevolgd door een Turks buffet en een optreden van de combo Triple B, onderdeel van de Big Band Bennekom, werd de cheque van € 2.500 overhandigd (foto).

In het toernooi speelden de deelnemers samen 160 wedstrijden. Ed Verheij (84) was de oudste deelnemer en wist met zijn dochter Frances hun tennispoule te winnen. De poulewinnaars zijn: herendubbel 7: Klaas Wagenaar/Wim van der Wilden en Hans Honders/John Kisters. Damesdubbel 7: Jannie Busser/Corry Wolfs en Joke van Paridon/Ina van de Water. Gemengd dubbel 7: Rien Beukhof/Annemieke Kwant, Wim van der Wilden/Trudi Windau en Lenette van Blooijs/Wim Wennekes. HD 8: Rien Busser/Geert Jansen, Hans Gijzen/Jan Frederik Vink en Jan den Hollander/Hans Timmermans. DD 8: Nel de Beij/Ans van Wijk en Willy Hak/Liesbeth Teunissen. GD 8: Boudewien Sikking/Henk Sikking, Irene Scholten/Sjerp Scholten, Ed Verheij/Frances Verheij, George Kuntz/Ida Graven en Agnes Nijssen/Herman Onderstal. Voor het eerst was er ook een padelpoule met 5 koppels, gewonnen door Nico de Gouw/Henk Kuipers.

Alle uitslagen en eindstanden van het 50plus toernooi zijn te vinden op www.toernooi.nl.