BSVO dames beginnen met vijfsetter

24-09-2017, 20:41 | Lezersnieuws | Redactie BSVO

De Otterlose dames van BSVO zijn het nieuwe seizoen gelijk begonnen met een spannende vijfsetter. Tegenstander Scylla 3 werd in Wageningen met 2-3 verslagen.

Er zijn dit seizoen wat wijzigingen bij de selectie van Dames 1. Nieuw is trainer/coach Othi Letwory uit Vaassen. Hij is dit jaar begonnen met de trainingen aan Dames 1 en hij zal ook de thuiswedstrijden coachen. Dames 1 heeft afscheid genomen van Janneke Hazeleger en Lisette Lagerweij is zwanger en voorlopig uit de running. Daar staat tegenover dat Helen de Bondt na een jaar blessureleed weer helemaal hersteld is en vanuit de jeugd is Mandy de Geit doorgeschoven.

De eerste wedstrijd van het seizoen werd een spannende. BSVO begon rustig aan de wedstrijd en met 18-25 was de eerste set binnen. In de tweede set was Scylla beter bij de les en nu was de winst voor de dames uit Wageningen en ze wonnen ook de derde set.

BSVO wist de vierde set te winnen en dus moesten beide teams aan de bak voor de winst. De vijfde set werd een zeer spannende. BSVO wist tot 2 keer toe een voorsprong te nemen, maar Scylla wist weer terug te komen. Vanaf 14-14 kregen beide teams kansen om de set uit te maken, maar het lukte niet en dus bleef het stuivertje wisselen. Bij de stand van 23-23 probeerde Scylla een speelster met een sterke service nogmaals te laten serveren, maar de speelsters van BSVO hadden het in de gaten en dus floot de scheidsrechter af. Daarna sloeg Scylla een bal ruim uit en daarmee kwam de winst uiteindelijk toch bij BSVO terecht. In punten was het verschil uiteindelijk maar klein (114-119), maar de 3 punten gingen mee naar Otterlo.

Programma:

Zaterdag 30 september, dames:

BSVO - Renswouw 2, 17.00 uur, SERO te Otterlo