BSVO begint aan nieuw seizoen

23-09-2018, 21:30 | Lezersnieuws | D.A.

BSVO heeft zin in de nieuwe competitie, maar er zijn wel zorgen voor de club uit Otterlo. Scheidend voorzitter Henk Schreiber stelde tijdens de Algemene LedenVergadering (ALV) van BSVO vast dat het ook voor BSVO steeds moeilijker wordt om mensen te vinden die leiding willen geven aan hun vereniging.
De ALV werd goed bezocht en de aanwezigen kregen te horen dat het ledental stabiel is en dat de club financieel goed draait. Toch zijn er zorgen: het blijkt steeds moeilijker om mensen te vinden die zich voor langere tijd willen of kunnen inzetten voor de club en ook maakt de club zich zorgen over de vertragingen die zich voordoen bij de bouw van het nieuwe Multi Functionele Dorpshuis (MFD).

Meedenken

De aanwezige leden deden verschillende suggesties aan het bestuur om de leden meer te betrekken bij BSVO. Zo zijn er ouders die best willen meehelpen, maar die vaak niet op de hoogte zijn van wat er nodig is aan menskracht. Een betere communicatie zou dit kunnen verbeteren. Het bestuur gaat aan de slag met de verschillende tips die het kreeg.
Ook merkt het bestuur dat het lastig is om aan trainers te komen. Nog niet voor alle teams is er een structurele oplossing wat betreft trainers voor dit seizoen en daar wordt door het bestuur hard aan gewerkt.
Van een andere orde is de ontwikkeling van het MFD. Door de ingebrachte zienswijzen door enkele natuurverenigingen op de voorgenomen bestemmingsplanwijziging van de gemeente Ede, ligt het ontwikkelingsproces voor het MFD nagenoeg stil. Voor BSVO betekent dit nog langer wachten op een nieuwe zaal. Al in 2000 stelde de gemeente vast dat er een nieuwe zaal zou komen, maar na18 jaar lijkt er nog steeds weinig schot in te zitten. Voor BSVO en vele andere gebruikers van de SERO is dat een bittere pil!

Twee keer winst

Gelukkig was er ook positief nieuws te melden uit Otterlo, want er was winst voor beide eerste teams. De Heren traden als eerste aan tegen Invicta 3 uit Wageningen. Hoewel Dirk Bannink zich blesseerde tijdens de warming-up, raakten de andere spelers daardoor niet van slag. Invicta kreeg maar weinig mogelijkheden om een set te pakken en zo werd er vrij simpel met 4-0 gewonnen.

Ook de Dames begonnen goed aan het seizoen, want zij wisten ook met 4-0 te winnen van Gemini 4. Alleen in de derde set kwamen ze even in de problemen (25-23), maar in de andere drie sets waren ze te goed voor de dames uit Elst bij Nijmegen.

Programma:
Zaterdag 29 september, dames:
TiVoC 2 - BSVO, 17.00 uur, Betuwehal te Tiel
Zaterdag 10 28 september, heren:
WaHO 4 -BSVO, 19.30 uur, De Bongerd te Wageningen