• Onder leiding van Showkorps Irene vertrokken de leerlingen in een feestelijke stoet naar de nieuwe locatie

  Casper Korver
 • Onder leiding van Showkorps Irene vertrokken de leerlingen in een feestelijke stoet naar de nieuwe locatie

  Casper Korver
 • Onderwijswethouder Leon Meijer heet alle kinderen welkom bij hun nieuwe schoolgebouw

  Casper Korver
 • Kinderen van CNS De Vuursteen openen hun extra locatie

  Casper Korver
 • Feestelijke opening extra schoollocatie CNS De Vuursteen

  Casper Korver
 • Veel belangstelling van ouders en omwonenden voor de opening van de schoollocatie van CNS De Vuursteen

  Casper Korver

Bovenbouw CNS De Vuursteen in feestelijke optocht naar nieuwe locatie

11-07-2018, 14:42 | Lezersnieuws | Helen

Kinderen van CNS De Vuursteen namen vandaag het opgeknapte schoolgebouw aan de Distelberg in gebruik. Wethouder Leon Meijer opende het gebouw voor drie klassen. Ouders en kinderen wandelden in een vrolijke optocht vanaf het Balgzand naar de nieuwe, extra schoollocatie.

De Vuursteen is een groeiende school die enige tijd geleden verhuisde van de Distelberg naar het Balgzand in de wijk Kernhem. Daar werd het gebouw aan de krappe kant door toeloop van nieuwe leerlingen. Na de zomervakantie, vanaf 27 augustus bevolken de groepen 6, 7 en 8 het schoolgebouw aan de Distelberg en heeft De Vuursteen dus twee locaties in Kernhem, Ede.

“De kinderen en de leerkrachten hebben veel zin om in het nieuwe gebouw aan het werk te gaan”, vertelt Dolf Mansens, directeur. “Het plein wordt opnieuw ingericht en ook binnen is alles lekker opgeknapt. Veel ouders hebben ons geholpen met het inpakwerk en met de inrichting. We zijn blij dat wethouder Meijer de feestelijke opening wilde verzorgen” 

Na de opening gaan de kinderen nog twee dagjes naar school. Dan begint de zomervakantie en op 27 augustus kan iedereen er fris tegenaan.

De Vuursteen wil niet alleen in de wijk, maar ook voor de wijk van waarde zijn. Daarom hoopt Mansens dat veel buren de weg naar de school weten te vinden. “We willen als school echt iets betekenen in de buurt. De koffie staat in elk geval klaar. Voor de ouders van de leerlingen en zeker ook voor onze nieuwe buren.”

De Vuursteen is een school van CNS Ede. Kinderen vanaf 4 jaar volgen er basisonderwijs. Op de protestantschristelijke basisscholen van CNS Ede is iedereen van harte welkom.

Wilt u meer weten? Kijk op https://www.devuursteen.cnsede.nl/