• Medewerkers van Tot Uw Dienst! in de - Bush -

    Antony van de Blaak

Beestachtig mooi personeelsuitje voor Tot Uw Dienst

25-01-2019, 11:15 | Lezersnieuws | jaap

Donderdag 24 januari j.l. werden de medewerkers van Tot Uw Dienst! getrakteerd op een dagje uit naar Burgers Zoo in Arnhem. Iedere dag werken de medewerkers (vrijwilligers, statushouders en re-integranten) bij klanten thuis. Zij doen niet specialistisch tuinonderhoud, klussen in en rond het huis, of assisteren in het huishouden. Tot Uw Dienst! doet deze werkzaamheden voor inwoners van de gemeente Ede, die moeten rondkomen van een minimum inkomen.  

Vorig jaar was de werkbegeleider van Tot Uw Dienst!, David Griffioen, in een dierenwinkel in Ede met twee medewerkers (statushouders). Zij keken hun ogen uit en bleken nooit in een dierentuin te zijn geweest. 

Dit inspireerde Tot Uw Dienst! tot het organiseren van een dagje dierentuin met alle medewerkers. De winter is geschikt, omdat er niet in de tuin gewerkt kan worden.

Het was een gezellige dag, waarop er werd genoten van het veelzijdige aanbod van Burgers Zoo. Het winter weer zorgde voor mooie plaatjes. Uiteraard was de sneeuw aanleiding tot een spontaan sneeuwballengevecht.

De apen kregen een lunch geserveerd, die door kinderen in hun huis werd verspreid en verstopt. De vader aap keek gemoedelijk toe, hoe alle apen hun lievelingskostje bij elkaar scharrelden Voor de een was dat witlof, voor de ander waren dat tomaten. Af en toe eiste de vader aap zijn deel op. Wellicht een idee voor mensen om in het kader van het eten van meer groente dit ook op een andere manier te serveren.

Het was fijn om samen uit te zijn en elkaar beter te leren kennen.

Deze dag is mogelijk gemaakt door www.bladt-charity.nl (entree kaartjes), de Plus in Bennekom en Willy2go in Ede (lunchpakketten).