• Zonsondergang naar foto

    Jacqualine Zonneveld
  • Zonsondergang intuïtief geschilderd

    Jacqualine Zonneveld

Workshop Landschap in complementaire kleur

13-03-2018, 21:35 | Lezersnieuws | Jacqualine Zonneveld

Datum:

zaterdag 31 maart 2018, 13:30 tot 16:30

Locatie:

Kierkamperweg 13
Atelier Create Wise
Bennekom

Workshop "Landschap in complementaire kleuren"

In deze workshop gaan we werken aan de hand van complementaire (tegenover elkaar liggende) kleuren. We schilderen met acrylverf een landschap waarbij we met een beperkt palet van twee complementaire kleuren werken. Je mag zelf een foto meenemen van een landschap dat je aanspreekt. Het mag ook een afbeelding van internet zijn of een plaatje uit een tijdschrift. Ook is het prima als je het landschap intu?tief wilt laten ontstaan. Het hoeft geen figuratief beeld te worden, want het gaat hierbij echt om de kleurstudie.

Tijdens de workshop worden de complementaire kleuren uitgelegd aan de hand van de kleurencirkel. Je zult versteld staan hoeveel tussentonen en nuances je kunt maken met maar twee kleuren. We zetten het landschap op vanuit een abstracte kleursfeer, van waaruit je kunt toewerken naar steeds meer figuratie als je dat wilt. Ook een abstracte uitwerking behoort tot de mogelijkheden. Gaandeweg zullen we meer kleur toevoegen, maar we blijven in de tegengestelde kleuren werken. We schilderen op een katoenen doek 60 x 40 cm.

De workshop vindt plaats in het atelier van Create Wise, hoek Kierkamperweg/Langhoven (naast nr. 13) in Bennekom.

Aanmelden kan via www.jacksunart.nl/contact of bel voor info 06-27003513.

Datum: zaterdag 31 maart Tijd: 13.30 - 16.30 uur. Kosten ? 59,50 p.p. incl. kwaliteitsdoek en materiaal, koffie/thee met iets lekkers