• Droneluchtfoto van deel tennispark Keltenwoud met op de voorgrond de 3 padelbanen.

    FIP
  • Droneluchtfoto van 3 padelbanen (voorgrond) op het sportpark van Keltenwoud in Bennekom.

    Willem Majoor
  • Padellen in Bennekom

    Nico de Gouw

WK-kwalificaties padel in Bennekom

21-06-2018, 22:53 | Lezersnieuws | Nico de Gouw

Datum:

vrijdag 6 juli 2018, 15:00 tot zondag 8 juli 2018, 16:00

Locatie:

Langschoterweg 9
Tennis- en padelpark Keltenwoud
Bennekom

Op de padelbanen van tennisvereniging Keltenwoud in Bennekom speelt het Nederlands padelteam op zondag 8 juli tegen het nationale herenteam van Duitsland. Op vrijdag 6 padelt Nederland tegen Zwitserland en op zaterdag 7 juli tegen Senegal. Ook het Nederlandse dames-padelteam speelt op 7 juli tegen Duitsland en Zwitserland. De inzet van al deze interlandwedstrijden is de kwalificatie voor deelname aan de Wereldkampioenschappen padel begin november 2018 in Paraguay.

FIP en NPB kiezen voor Keltenwoud De WK-kwalificaties worden georganiseerd door de Nederlandse Padelbond NPB in opdracht van de Internationale Padel Federatie (FIP). De NPB heeft voor Keltenwoud gekozen vanwege ?de uitstekende locatie? met drie outdoor banen en de ervaring die de Bennekomse club in juli 2017 heeft opgedaan met de organisatie van het finaleweekend van de NPB-voorjaarscompetitie. Het bestuur van Keltenwoud is er trots op dat het gastheer mag zijn van deze internationale WK-kwartfinale. Wethouder sport Peter de Pater van de gemeente Ede geeft in de offici?le openingsceremonie na de ploegenpresentatie het startsein voor het toernooi. De andere FIP-kwartfinales zijn in Gent, Warschau (net als in Bennekom voor Europese en Afrikaanse landenteams), Azi?, Australi? en Amerika. In Bennekom spelen 7 landenteams van 8 spelers in wisselende koppels telkens drie duels om 2 gewonnen sets. Die wedstrijden duren doorgaans ongeveer een uur. In totaal zijn er 27 wedstrijden tussen vrijdag 16.30 uur en zondag 14.30 uur.

Evenementen helpen de padelsport De NPB vertegenwoordigt met succes padel in Nederland. Eerder waren er al internationale wedstrijden in ons land. Norberto Nesi, voorzitter NPB: "Padel staat voor plezier en opwinding. Internationale evenementen trekken publiek en aandacht. Dat helpt ons aan nieuwe spelers, clubs en sponsoren. Dat zagen we ook bij eerdere evenementen. We willen een optimaal klimaat cre?ren voor verdere ontwikkeling van de sport?. Keltenwoud vindt het toernooi een unieke gelegenheid om padel ?n de club op de kaart te zetten. ?We willen de regio en Nederland laten zien waar padel voor staat: unieke racketsport met eigen cultuur en identiteit?. De landenteams arriveren op 5 juli in Bennekom en kunnen overdag trainen. Er zijn tribunes met zitplaatsen en publiek heeft gratis toegang op het tennis- en padelpark Keltenwoud, Langschoterweg 9, Bennekom (naast zwembad De Vrije Slag).