• Binary Data 1834998853213097
  • Ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders

    Arjan van Bruggen

Welkom Hier Festival Ede

28-03-2018, 16:23 | Lezersnieuws | Iris van Beers

Datum:

zaterdag 7 april 2018, 12:30 tot 17:00

Locatie:

Molenstraat 45
Cultura
Ede

Welkom Hier festival in Ede Op zaterdag 7 april vindt het Welkom Hier festival plaats in Cultura in Ede. Tijdens dit festival kunnen alle inwoners kennis maken met de vele activiteiten in Ede voor, met en door vluchtelingen en statushouders. Tijdens deze dag staat de verbinding tussen Edenaren centraal.

Iedereen is welkom tussen 12:30 en 17:00 uur, voor een bruisend festival. Bezoekers kunnen rekenen op een positieve en gezellige dag, met een podiumprogramma vol muziek, theater, dans en een workshop programma. Daarnaast is er natuurlijk lekker eten, een aantal kinderactiviteiten ?n veel ruimte voor nieuwe ontmoetingen. Presentator van de dag is Edenaar en singer-songwriter Rogier Pelgrim! Laat je inspireren tijdens een divers programma! De toegang is gratis. ??We streven ernaar dat het programma van Welkom Hier een weerspiegeling is van alle culturen en verhalen die er in Ede zijn. Want Ede is best multicultureel.? (Rogier Pelgrim, presentator van Welkom Hier Ede).

Het festival wordt georganiseerd door Co?rdinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede (CVVE), VluchtelingenWerk Ede, Cultura, Justice and Peace en door andere betrokken Edenaren, zoals Rogier Pelgrim. Er wordt op dit moment hard gewerkt om zaterdag 7 april tot een groot succes te maken. Esther Blokker, van CVVE vertelt: ?Welkom Hier is een plek voor ontmoeting. Het is een project voor vluchtelingen ?n vrijwilligers, initiatieven ?n andere betrokkenen. Dat maakt het festival erg mooi.? ?Het festival zal een plek zijn waar mensen die iets willen doen voor vluchtelingen samenkomen. Als bezoeker kun je meer te weten komen over het onderwerp, misschien juist ook als je daar kritisch over bent. Welkom Hier Ede is een mooie kans om elkaar te vinden. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die graag iets willen betekenen voor hun stadsgenoten?, aldus Rogier Pelgrim (presentator Welkom Hier Ede).

Het programma is open voor iedereen!

Het Welkom Hier festival in Ede staat in het teken van culturele diversiteit. ?Bezoekers gaan verrast worden! Ik denk dat het ontmoeten van nieuwe mensen je leven verrijkt en als je dat ook nog kan combineren met je idealen om op te komen voor mensen die in een moeilijke situatie zitten, denk ik dat je jezelf een heel groot plezier doet om naar het Welkom hier festival te komen!? (Rogier Pelgrim, presentator Welkom Hier Ede). Het programma is divers en interactief waardoor bezoekers kennis kunnen maken met elkaar en met verschillende culturen en achtergronden. Tijdens het