Taijiquan & Qigong Ede

29-05-2018, 09:01 | Lezersnieuws | Roberto Calor

Datum:

zondag 29 april 2018, 12:15 tot 13:15

Locatie:

Stationsweg 60
Silva Sanat
Ede

‘Vitaler worden met Qigong’ Het vervolg op de voorjaarsintroductie-cursus ‘Vitaler worden met Qigong en Taijiquan’. De Qigong lessen bestaan uit een reeks van 10 lessen. De nadruk ligt op het beoefenen van de acht stukken brokaat ‘Ba Duan Jin’. Dit zijn acht Qigong bewegingen voor de gezondheid.

Om goed te kunnen voorbereiden zijn er vooraf ontspanningsoefeningen. Belangrijke aspecten om te ontspannen zijn: het losmaken van de gewrichten, rekken van de torso en de ledematen, het losmaken van de romp spieren en de interne organen. Deze oefeningen zijn in feite de fundamentele beoefening van Jin manifestatie in de zachte stijlen van Chinese vechtkunsten.

‘Ba Duan Jin’ (acht stukken brokaat) zijn een ‘Wai Dan-oefening’ of ‘externe oefening’ en zijn gebaseerd op de twee theorieën uit het ‘Wai Dan Qigong’: ze bouwen Qi, of energie op in de ledematen en die Qi vloeit daarna naar de organen, maar ze gebruiken ook de bewegingen van de ledematen om de spieren rond de organen te bewegen en zo op die plaatsen de Qi-circulatie te verhogen.

Qigongmeditatie wordt ‘Nei Dan of interne oefening’ genoemd. Door de aandacht te concentreren wordt bewust geoefend op het verplaatsen van Qi, of energie door de Qi-kanalen die jing lou worden genoemd, de meridianen. Aanvullend zullen er ademoefeningen beoefend worden.

De Qigong lessen worden gehouden in de yogazaal van Sasana Yoga. Stationsweg 60 Ede Dinsdag 12:15 - 13:15 uur 10 leskaart €85 / Losse les €10 Proefles €8 (is gratis als je aansluitend een leskaart aanschaft)

Taijiquan & Qigong Ede Bob Calor (LMA-Taijiquan) M. 0645302203 E. bobcalor@gmail.com