• Het boek met daarop een foto van de familie Navest

    Onbekend

Schrijver Art de Vos bij Dante

19-10-2018, 11:11 | Lezersnieuws | Inge Roos

Datum:

donderdag 25 oktober 2018, 20:15

Locatie:

Molenstraat 45
Cultura
Ede

Schrijver Art de Vos presenteert boek Gordel van geweld over Edese familie Navest, bij Dante

Donderdag 25 oktober opent Cultureel Caf? Dante weer haar deuren. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men genieten van een zeer gevarieerd programma vol muziek, kunst, literatuur, sprekers en dichters.

Future Fellows trapt de avond af met liedjes en sketches uit hun nieuwe theatershow Man Man Man. Op 4,5 en 6 december staan ze met hun nieuwe show vol zang, theater en humor in Cultura. Bij Dante geven zij alvast een voorproefje. Hierna is het woord aan schrijver Art de Vos. De Vos heeft een familiekroniek geschreven, Gordel van geweld, over de Edese famlie Navest. Een meeslepend verhaal over hun jaren in Nederlands Indi? tegen de achtergrond van de Japanse bezetting tijdens WOII. Fotografe Linsey Kuijpers komt vertellen over haar werk, dat momenteel te zien is in de Cultura Galerie. In dit project neemt zij de kijker mee in Charlottes wereld, dat zij al sinds 2013 documenteert, vol mooie, ontroerende en moeilijke momenten. De formatie Moonglow is all about jazz, groove and dance. Moeiteloos mixen zij authentieke jazzklanken met moderne beats en samples. Loungy of uptempo, maar altijd dansbaar. Zij zullen de avond ook afsluiten. Na de pauze, waarin men in de Galerie Linsey Kuijpers kan ontmoeten, is het tijd voor Larissa Verhoeff. Deze populaire columniste heeft al vele malen op het podium gestaan bij Dante, maar vanavond voor het eerst in haar nieuwe functie als Edese Stadsdichter. Peter Bouter en Fred Griffioen organiseren vier muziekavonden in het Oude Postkantoor in Bennekom. Lokale bands treden op, maar er is ook ruimte voor nieuw talent. Een mooi nieuw initiatief om lokale muziek een podium te bieden. Peter zal samen met Marlijn Brink, beiden lid van de band The Coincidences`, twee nummers ten gehore brengen. Hans Wolven komt aandacht vragen voor de eerste Edese Bluesnacht, die 27 oktober in Cultura van start gaat. Hiermee komt een lang gekoesterde droom uit van Herman Ouboter en Hans Wolven die samen dit evenement georganiseerd hebben.

Cultureel Caf? Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het Atrium van Cultura, Molenstraat 45. Binnenlopen kan vanaf 20.00 uur. De volgende Dante is op donderdag 22 november. Zie ook de website www.ccdante.nl en de facebookpagina.