• Poster van concert in Ede dd 4-2-18

  Jaap van Steenbergen
 • Elvis stijl bij country nummers

  Jaap van Steenbergen
 • Blue Diamonds sfeer bij rustige nummers

  Jaap van Steenbergen
 • Ruige Rockabilly in Luxemburg

  Jaap van Steenbergen
 • Zijn optredens zijn veelzijdig en vol dynamiek

  Jaap van Steenbergen

Rockabilly Indo rock-artiest James Intveld uit Nashville in Ede

10-01-2018, 13:51 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 4 februari 2018, 17:00 tot 22:00

Locatie:

Amsterdamseweg 19, Ede
Partycentrum-Rest. Buitenzorg,
Ede

Zondagmiddag/avond 4 februari 2018 treden James Intveld and The Honky Tonk Polominos uit Nashville, Tennessee op in Partycentrum Buitenzorg te Ede. Het optreden begint om 17.00 uur en duurt tot 21 à 22.00 uur. Het repertoire van James Intveld is Rockabilly Country, met daarin Indo Rock invloeden.

Logisch, want heeft Indische ouders die kort na zijn geboorte in 1959 naar de USA vertrokken. James woont in Nashville, het Mekka van de country muziek. James staat in de USA bekend als rockabilly musicus, singer-songwriter, performer, acteur en film director. Samen met zijn broer Ricky speelde James in de band van de ook in Nederland bekende zanger Ricky Nelson die wij hier vooral kennen van zijn hits "Hello Mary Lou" en "Garden Party".

Multi instrumentalist James Intveld regisseerde enkele korte films en speelde ook in diverse films met o.a. Johnny Depp en David Carradine. Twee bekende solo CD's van hem zijn "Have Faith" en 'Somewhere down the Road". In 2015 maakte hij tijdens hun wereldtournee deel uit van The Mavericks en deed daarbij ook Nederland aan.

"All the Way from Memphis, Just to see You Again!"

James treedt meestal op in Music Clubs, Nightclubs en zalen in met name Californië en Tennessee. Jaarlijks maakt hij minimaal één grote Europese tour door Duitsland, Spanje, Luxemburg, Zwitserland, België, Denemarken, Engeland en regelmatig ook Nederland. Het Nederlandse optreden tijdens deze tour in 2018 is op zondag 4 februari in Partycentrum Buitenzorg in Ede. Dit optreden wordt georganiseerd door Jaap & Linda van Steenbergen van TotalText uit Ede. Kaarten kosten in de voorverkoop € 12,50 via www.jamesintveld.nl/tickets en aan de zaal voor € 15,00. Het optreden begint om 17.00 uur. Zaal open om 15.00 uur.

Cajun Style BBQ

met Sateh Babi, Sateh Ajam,

Spare Ribs, Chicken Wings,

Pulled Pork en Shrimp Chowder

Uniek is dat voorafgaand aan - en ook tijdens - het optreden van James Intveld de bezoekers ook genieten van speciale gerechten die door restaurant/partycentrum Buitenzorg zijn aangepast aan de stijl en het repertoire van James Intveld. Dit zit overigens uiteraard niet inbegrepen in de toegangsprijs van € 12,50 (vooraf) of € 15,00 (aan de zaal).

De gerechten worden sfeervol bereid aan de grote bbq (zie foto rechts) terwijl in de ruimte ernaast naar het optreden van James Intveld kan worden geluisterd. De zaal is open om 15.00 uur en vanaf dat moment kunnen ook bovengenoemde gerechten worden besteld en gegeten.