• Terwijl vrijwilligers hard werken, genieten de varkens van het mooie weer

    Emile Nijs

Praat mee over Stadsvarkens op woensdag 17 januari in De Velder

04-01-2018, 21:30 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 17 januari 2018, 19:30 tot 22:30

Locatie:

Munnikenhof 17, Ede
Wijkcentrum De Velder
Ede

Stichting Stadsvarkens 03-01-2018

Uitnodiging informatie- en evaluatieavond van stichting Stadsvarkens

Op 17 januari 2018 zal er een informatie- en evaluatieavond plaatsvinden over het project van stichting Stadsvarkens in wijkcentrum De Velder, te Ede. Tijdens deze avond worden betrokkenen en buurtbewoners uitgenodigd om hun mening te geven en in gesprek te gaan over het project, met het oog op de toekomst.

Bijna twee jaar geleden werd een gewoon, alledaags stuk bos omgetoverd tot een waar varkensparadijs voor de Stadsvarkens van stichting Stadsvarkens. Vanaf de start van het project heeft de stichting er alles aan gedaan om het bos voor zowel de varkens als de bezoekers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De vrijwilligers van de stichting zijn alsmaar gericht op verbetering en innovatie, om hun doel te kunnen verwezenlijken. Het doel luidt: "mensen bewust maken van voedsel en voedselproducties en hen laten nadenken over de keuzes die ze maken voor hun voedsel".

De ontwikkelingen die de stichting de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt, hebben ervoor gezorgd dat veel mensen zich bij het project betrokken voelden. Wel is er onder de vrijwilligers nog onvoldoende inzicht in de huidige positie en de waardering van het project onder de buurtbewoners. Om een helder beeld te krijgen van de mening van deze buurtbewoners, zal er een informatie- en evaluatieavond plaatsvinden.

Tijdens de informatie- en evaluatieavond zullen de aanwezigen worden meegenomen in het verhaal en het doel van de stichting, gevolgd door een evaluatie gericht op constructieve oplossingen. De evaluatie wordt geleid door Leefbaarheidsalliantie Gelderland. De avond zal worden afgesloten met de toekomstvisie die de stichting voor ogen heeft: het ontwikkelen van een voedselbos. De aanwezigen krijgen tevens de mogelijkheid om aan te geven wat zij graag in het bos wensen terug te zien, zodat het bos optimaal tegemoet kan komen in deze wensen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u goede ideeën om het project te verbeteren en verder vorm te geven? Dan bent u van harte welkom op 17 januari tijdens de informatie- en evaluatieavond.

Locatie: Wijkcentrum De Velder, Munnikenhof 17, Ede

Tijdstip: 19:30 (inloop vanaf 19:15)