Open dag Buitenhorst, centrum voor autisme

13-11-2018, 14:32 | Lezersnieuws | M.M. Valkenburg

Datum:

vrijdag 23 november 2018, 15:00 tot 20:30

Locatie:

Meentweg 10
Buitenhorst, centrum voor autisme
Bennekom

Buitenhorst ‘centrum voor autisme’ biedt verschillende vormen van opvang aan kinderen (vanaf 6 jaar) en jongvolwassenen met een diagnose ASS en een IQ boven de 80.

“Had iedereen maar autisme, net als ik. Dan zou iedereen mij begrijpen.”

Dit is een uitspraak van een kind met autisme. Wat is autisme? Hoe is het om elke dag met deze beperking te leven? Hoe ga je om met mensen die autisme hebben? Wellicht heeft u al eens over deze vragen nagedacht.

Om enerzijds het begrip voor kinderen en jongeren met autisme en voor hun ouders te vergroten en anderzijds meer inzicht te geven in autisme, hebben wij bij Buitenhorst ‘centrum voor autisme’ een workshop Autismebeleving ontwikkeld. Deze workshop is bedoeld voor leden van de kerkenraad, leiding van verenigingen en zondagscholen, oppas en vrijwilligersnetwerken. Tijdens deze workshop krijgt u tegelijkertijd meer inzicht in de methodiek die wij gebruiken in onze begeleiding: ‘Geef me de 5’.

Buitenhorst heeft twee prachtige locaties in Rhenen en Bennekom. Op de locatie in Bennekom houden we op vrijdag 23 november 2018 een open dag waar u kennis kunt maken met ons werk. U bent van harte welkom tussen 15:00 en 20:30 uur. Wilt u weten waar Buitenhorst voor staat en wat we allemaal doen? Kijk voor meer informatie op onze nieuwe website www.Buitenhorst.nu.