• Zlveren hanger met blauwe steen

    Wijmie Schuurkamp

Ontmoeting in Kunst bij Vrijzinnigen Bennekom

04-01-2018, 13:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 20 januari 2018, 14:00 tot zondag 18 februari 2018, 17:00

Locatie:

Emmalaan 1, Bennekom
De Ontmoeting Emmalaan 1 Bennekom
Bennekom

In de serie Ontmoeting in Kunst is werk te zien van Anna Beuvens - stillevens en Wijmie Schuurkamp - sieraden. Feestelijke opening om 15.00 uur. Muziek: Steven Hoogenberk op de vleugel.

In de stillevens van Anna Beuvens (olieverf op paneel) lijken de objecten te zweven in een lege, neutrale ruimte. Gebruikmakend van licht en schaduw, kleur en vorm, intimiteit en expressie, stilte en voorzichtig bewegen, spelen de voorwerpen hun rol, zoekend naar samenhang en evenwicht. Anna Beuvens is autodidact en sinds 10 jaar heeft ze zich toegelegd op het schilderen van stillevens op deze vrij unieke manier. Zij streeft ernaar om dit genre nieuwe impulsen te geven, vertaald naar de tegenwoordige tijd: "modern stilleven".

Sinds enige tijd legt ze zich ook toe op het maken van portretten, waarbij dezelfde

verfijnde manier van schilderen het uitgangspunt is.

Wijmie Schuurkamp maakt bijzondere sieraden. Uit haar handen komen met name ringen en hangers van zilver, gecombineerd met edelstenen. Maar ook van naturel leer en hout heeft ze aantrekkelijke modellen ontworpen. De stenen inspireren haar tot mooie vormen van het zilver en ze experimenteert met manieren van verbinden van het zilver met de steen. Zo komt ze met unieke, draagbare sieraden die met aandacht en liefde zijn gemaakt.