• zonsondergang op Planken Wambuis

    Nanda van Doorn, Gids te paard op de Veluwe
  • Wilde paardjes in het veld

    Nanda van Doorn, Gids te paard op de Veluwe
  • Mosselweide met runderen en wilde pony's

    Nanda van Doorn, Gids te paard op de Veluwe

Midzomeravondrit met eigen paard, 16 juni

13-06-2018, 21:37 | Lezersnieuws | Nanda van Doorn

Datum:

zaterdag 16 juni 2018, 20:00 tot maandag 16 juli 2018, 22:00

Locatie:

Apeldoornseweg
Ede
Scherpenzeel

Midzomeravondrit op Planken Wambuis

Ga met je eigen paard of pony mee tijdens een betoverende Midzomeravond rit in dit eeuwenoude natuurgebied op de Veluwe, met kans op ontmoetingen met nachtdieren, ree?n, Spaanse runderen en pony's. Wij kennen het gebied zeer goed, dus geen gedoe met routekaart of navigatie!

Eeuwenoude natuur Planken Wambuis is een gevarieerd natuurgebied vol heide, stuifzand, (vlieg)dennen, beukenlanen van 150 jaar oud en eeuwenoude eikenbossen, maar ook akkers uit de middeleeuwen en jongere graasweiden. De route gaat deels door het bos, deels door meer open terrein.

Geluiden van de nacht Met een beetje geluk hoor of zie je de bosuil, de nachtzwaluw, ree en wild zwijn, veel soorten nachtvlinders of glimwormen. Ook de pony's en Spaanse runderen die daar leven kun je op de route aantreffen.

Praktische informatie: Zorg voor warme kleding evt. regenkleding Neem wat te drinken mee Tijdens de rit wordt all??n gestapt. Een zaklamp(je) is een aanrader Deelname kosten ? 15,00 per deelnemer Er kunnen maximaal 10 ruiters met paarden mee