• Sommerset County Youth Orchestra

    SCYO

Lunchconcert Engels jeugdorkest in Akoesti

12-07-2018, 11:53 | Lezersnieuws | Ria Baas

Datum:

vrijdag 27 juli 2018, 12:30

Locatie:

Akoesticum
Ede

Van maandag 23 juli tot vrijdag 27 juli komt het Engelse jeugdorkest Somerset County Youth Orchestra naar Nederland om hier te toeren en een paar concerten te geven. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren. Het orkest komt voor de vierde keer naar deze regio om mooie orkestmuziek ten gehore te brengen. Veertig jonge musici, in de leeftijd 13-23 jaar, studeren in het weekend voor hun vertrek naar Nederland een symphonisch programma in met stukken als Peer Gynt Suite 2 van Grieg, Sabre Dance van Khachaturian en het vierde deel uit symphonie 2 van Sibelius.

Naast de concerten, is er voor de orkestleden een vrijetijdsprogramma met o.a. een bezoek aan de Hoge Veluwe en Nederlands kleinste stadje Bronkhorst. T2muziek uit Heelsum heeft de gehele organisatie van deze tour in handen. Optredens Het lunchconcert vindt plaats op vrijdag 27 juli om 12.30 uur in Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 D42 in Ede. De overige concerten vinden plaats op woensdag 25 juli om 20.00 in de Remigiuskerk in Steenderen en op donderdag 26 juli om 15.00 uur in de Doelum in Renkum.

Inwoners en vakantiegangers zijn van harte welkom om te komen luisteren. Toegang voor alle concerten is gratis, wel is er een collecte ter bestrijding van gemaakte onkosten.