• Brian Kabbes temidden van wilde bloemen

    foto via Brian Kabbes

Lezing om niet te missen: waar komen onze tuinplanten vandaan? Brian Kabbes, kweker en plantenjager.

13-02-2018, 21:41 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 22 februari 2018, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Brinkstraat 39, Bennekom
zalencentrum de Brink
Bennekom

Groei&Bloei Ede organiseert in samenwerking met Groei&Bloei Wageningen en Floralia Bennekom een lezing over de oorsprong van onze tuinplanten.

Brian Kabbes, die een kwekerij heeft in Friesland, is een moderne "plantenjager" en organiseert botanische reizen naar Kyrgyzstan.

Alle planten die nu in voor- en achtertuinen staan, zijn op enig moment uit de natuur gehaald. Na lange omzwervingen en kwekersactiviteiten zijn de planten vervolgens weer in tuinen terecht gekomen. Brian Kabbes - een zeer boeiende spreker - zal u in deze lezing mee nemen naar alle uithoeken van de wereld, waar hij vaak met eigen ogen de voorouders van onze tuinplanten in het wild zag groeien. Van de uitgestrekte prairies van Noord-Amerika tot de Alpen van Nieuw Zeeland en van de steile hellingbossen van Japan tot de steenwoestijnen van Zuid Afrika, overal zijn ooit planten verzameld om bij ons als tuinplant te dienen.

U krijgt een beeld van het verzamelen van planten in vroeger tijden door onverschrokken plantenjagers. Tevens kunt u zien wat de natuurlijke groeiplaatsen ons vertellen over het gebruik van de betreffende planten in onze tuinen. In tweemaal 50 minuten maakt u een botanische wereldreis langs vele boeiende tuinplanten en opmerkelijke verhalen.

Kosten: Leden: gratis, Niet leden: €3,- Info: www.ede.groei.nl Locatie: Zalencentrum de Brink, Brinkstraat 39, Bennekom