• Bennekomse Beestenbende

    De Kunstfactorij

Kunstfestival Voor Kinderen Bennekom

13-06-2018, 10:56 | Lezersnieuws | Elise Huijberts

Datum:

zaterdag 16 juni 2018, 11:00 tot 16:00

Locatie:

Dorpsstraat
Bennekom
Bennekom

Nog even en dan staat de derde editie van het Kunstfestival voor Kinderen op het programma in het centrum van Bennekom. Op zaterdag 16 juni, tussen 11.00 en 16.00, zijn er ca. 20 bijzondere en uitdagende kunstwerkshops voor kinderen, ge?nspireerd op ?bekende kunstenaars? en georganiseerd door lokale kunstenaars. Zoals een beeld ? la Klaas Gubbels maken met Eveline Kieskamp, een schilderij ? la Gustave Klimt met Yvonne Hartelief, een graffiti-schilderij ? la Herman Brood met Lizzzart of helpen met het inpakken van het dorp ? la Christo met Jenny Barten. Kies wat je leuk vindt of doe het allemaal! En wil je liever muziek maken, ook dit jaar kan je weer trommelen tijdens de percussieworkshop van Sampa Soekhram. Dit jaar is er ook weer een speciaal Peuterplein voor alle kleine kunstenaars in de dop. Je bent tenslotte nooit te jong voor kunst en creativiteit? Op het Peuterplein zijn muziekworkshops van Muziek op Schoot met Harlekijntje van Maryanne de Jager, peuterdans-workshops van Dance Studio Bennekom, een Place du Tertre ( vrij schilderen achter een schildersezel) en een workshop Olifantenparade door Annelies Ekels. Deze laatstgenoemde workshop is onderdeel van de Bennekomse Beestenbende. Samen met alle kinderen gaan we tijdens het Kunstfestival voor Kinderen grote saaie witte dieren beschilderen. Deze beesten zullen na het Kunstfestival ge?xposeerd worden in verschillende leegstaande winkelpanden in het centrum van Bennekom. Zo kunnen we samen het centrum opvrolijken en aantrekkelijker maken. Speciaal voor peuters is er voor de Olifantenparade een mooie grote olifant aangeschaft die ze mogen beschilderen en de peuters mogen zelf een eigen papier-mach? olifant versieren.

Het Kunstfestival voor Kinderen Bennekom is gratis toegankelijk voor alle kinderen. Dit is dankzij de financi?le steun van de Gemeente Ede, Ondernemersvereniging Bennekom, Stichting Idee in Uitvoering en EdeDoet.nl.

Wilt u ook helpen? Doneer de waarde-cheque van EdeDoet.nl aan het Kunstfestival voor Kinderen. Namens alle kunstenaars in de dop enorm bedankt!

Voor actuele informatie over workshops zie: www.dekunstfactorij.nl Voor vragen: dekunstfactorij@gmail.com