• James Oesi

    Stamatis Xanthoulis

James Oesi en Olga Pashchenko live

27-08-2018, 17:57 | Lezersnieuws | Robert Soomer

Datum:

zondag 16 september 2018, 12:00

Locatie:

Kernhemseweg
Huis Kernhem
Ede

Huis Kernhem presenteert 16 september het bijzondere gelegenheidsduo James Oesi (contrabas) en Olga Pashchenko (piano). Beide musici behoren op hun eigen instrument solo tot de top. Speciaal voor het concert in Huis Kernhem bundelen ze hun krachten. De gevoelige Oesi en de expressieve Pashchenko spelen samen werken van George Frideric Handel (1685 ? 1759), Ludwig van Beethoven (1770-1827), Claude Debussy (1862-1918) en Franz Schubert( 1797 ? 1828)

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als ??n van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn programma?s ? bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven ? op veel bekende podia zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen en festivals zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx en Festival Classique.

In mei 2012 studeert James met een 10 met aantekening af op het Koninklijk Conservatorium Den Haag, dat eindexamen werd later bekroond met de Fock Medaille voor beste solo examen van dat jaar. Zijn studie was een unicum: hij is de enige contrabassist ooit die een masters solo contrabas studeert in Den Haag.

James krijgt tijdens en na zijn studie masterclasses en coachingsessies van onder andere Gary Karr, Anner Bijlsma, Geoffrey Simon (dirigent en producent), Leon Bosch (voormalig solocontrabas van Academy of St Martin in the fields), Klaus Trumpf en Thomas Martin.

James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival, een muziekfestival rondom de contrabas.Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler.

Olga Pashchenko is een van de meest veelzijdige artiesten op het klavier, van orgel en klavecimbel tot fortepiano en moderne piano. In haar wereldwijde uitvoeringen toont ze een gepassioneerde persoonlijkheid, virtuositeit, rijkdom aan kleur en gevoeligheid voor het brede repertoire dat ze op deze verschillende toetsenborden speelt.

Sinds ze al op jonge leeftijd haar concertcarri?re begon ? ze gaf haar eerste pianorecital in New York toen ze 9 jaar oud was ? heeft Olga een drukke carri?re als solist, kamermusicus en orkestsolist. Ze treedt op in heel Europa, de VS en Rusland, met een repertoire vari?rend van Bach op klavecimbel tot Beethoven op historische piano en Ligeti op moderne Steinway.