De Kruisiging in de Brinkstraatkerk

13-03-2018, 20:52 | Lezersnieuws | Sientje Beldman

Datum:

vrijdag 30 maart 2018, 19:30

Locatie:

Brinkstraat 41
Brinkstraatkerk
Ede

?De Kruisiging? in de Brinkstraatkerk op Goede Vrijdag In 1887 schreef John Stainer de cantate ?The Crucifixion?. Het is nog steeds het meest geliefde en gezongen werk van deze componist, met als absoluut hoogtepunt het lied ?God so loved the World?. Deze cantate is in 2012 opdracht van Promusic in het Nederlands vertaald door Hans de Ruiter. Intentie en zeggingskracht zijn hierbij niet verloren gegaan, de tekst komt eerder dichterbij! ?De Kruisiging?: een geweldig oratorium, welke voor het eerst door Projectkoor Oriolus op 17 april 2014 in Veenendaal is uitgevoerd. Ook heeft Oriolus hiervan een CD uitgebracht. Dit oratorium leent zich uitermate voor een Goede Vrijdag kerkdienst.

Op 30 maart a.s. verleent Projectkoor Oriolus medewerking aan de dienst in de Brinkstraatkerk. Aanvang: 19:30 uur. De solisten Meindert van Doezelaar en Annejaap Soldaat en organist Arjan Veen verlenen hun medewerking. Voorganger Ds. Agn?s Gilles heeft de dienst samen met het bestuur van Oriolus en Andr? van Vliet voorbereid; koorzang zal worden afgewisseld met korte meditaties en samenzang.

Projectkoor Oriolus Oriolus is een ambitieus projectkoor, opgericht in september 2008 en staat onder leiding van dirigent Andr? van Vliet. De repetities vinden wekelijks plaats op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Ontmoetingskapel in Maarn. Belangstellenden doen voor deelname een auditie. Meer informatie kunt u vinden op de website www.projectkoororiolus.nl. Tevens bent u van harte uitgenodigd een repetitie bij te wonen.