• Jalafusi bigband

    Cindy de jong

Airborne Jazz Festival

18-09-2018, 22:06 | Lezersnieuws | edgar van asselt

Datum:

zaterdag 22 september 2018, 11:30 tot 17:30

Locatie:

Ede Centrum
Ede

Airborne jazz: nieuw in Ede

Ede is een nieuw muziekevenement rijker: Airborne Jazz. Airborne Jazz geeft extra kleur aan de herdenkingen van de luchtlandingen in september 1944. Dat doet ze met swingende concerten op het sfeervolle plein naast de Oude Kerk op zaterdag 22 september vanaf 11.30 uur. Initiatiefnemer Stichting WorldTown Music organiseert de eerste editie van dit gratis festival samen met haar partners Muziekplein Ede, Cultura, Gemeente Ede en Stichting Binnenstadsmanagement Ede.

?We willen een festival organiseren dat militaire historie, cultuur, natuur en eten met elkaar verbindt?, aldus de directeur van het festival, Edgar van Asselt. Dit festival is ook een uitnodiging voor de bezoekers van de luchtlandingen om het centrum van Ede te bezoeken en zich te laten verrassen door geweldige jazz. Want de geallieerden brachten niet alleen vrijheid, maar ook een totaal nieuwe muzieksoort: de jazz. Een genre dat na de bevrijding enorm opbloeide en net zo populair werd als popmuziek anno nu.

Bigbands Tijdens deze eerste editie van Airborne Jazz staat het talent uit Ede en de regio centraal. De bigbands Jalafusi uit Ede, Triple B uit Bennekom en Sound Of Science uit Wageningen geven optredens waarin de verschillende stijlen die jazz rijk is, aan bod komen. Van swing tot funk en van latin tot blues, iedere band heeft een eigen sound en repertoire.

Talent van Muziekplein Ede Tevens laten enthousiaste leerlingen van het Muziekplein Ede hun talent horen met een muzikaal palet van bluegrass, blues, standards uit het American Songbook en vocale mini concerten.

Airborne jazz zal een jaarlijks terugkerend festival zijn. In 2019 is het 75 jaar geleden dat de luchtlandingen plaatsvonden en natuurlijk wil Airborne Jazz ook dan van de partij zijn. Houd onze website en social media goed in de gaten.

Airborne Jazz. Zaterdag 22 september. Plein naast de Oude Kerk (Grotestraat) in Ede. Aanvang 11.30 uur, einde 17.30. Toegang gratis.

Website: www.airbornejazz.nl, www.facebook.com/airbornejazzfestival