Topsporthal

Ik weet het nog goed. De aankondiging van een heuse topsporthal werd in één adem genoemd met stichting Topvolleybal Valley-regio (Vallei Volleybal Prins). Een gloednieuwe en moderne accommodatie aan de Zandlaan/Kenniscampus kon er vooral komen dankzij de volleyballers die winnende smashes in de eredivisie uit gingen delen.

Hoe tegenvallend, zuur en verdrietig is de constatering dat uitgerekend een paar weken voor de opening van de topsporthal de topvolleyballers de handdoek in de ring moeten gooien. Solide bloks aan het net konden de (financiële) aanvallen van de tegenpartij niet weerstaan. Laat staan dat de volleyballers van Prins aan een strakke set-up toe kwamen, om over een geplaatst prikballetje maar te zwijgen.

Ook onze voormalige burgemeester zal hier niet vrolijk van worden, omdat het gebouw reeds gebombardeerd is tot Van der Knaaphal. Het faillissement van de stichting is toch een fikse tegenvaller en een smet op het blazoen van de prestigieuze (top)sporthal.

Nu maar hopen dat de recreatieve sport, schoolgym, paramedische expertise, een dojo en een state-of-the-art fitnessruimte de bouw van dit imposante en dure gebouw rechtvaardigen.

Wie weet, zien de korfballers en de handballers van Reehorst nu hun kans schoon, want deze verenigingen moeten stoppen in de sporthal achter het hotel/congrescentrum met die naam. Een gezamenlijke nieuwe handbal- en korfbalhal lijkt me minder noodzakelijk, nu de (top)volleyballers ruimte hebben gemaakt in een schitterende, nieuwe topsporthal. Ik gooi ook maar een balletje op; dit kan immers veel geld besparen. Wellicht ontwikkelen jonge talenten zich daar tot nieuwe Estavana Polmans en dekt de naam topsporthal toch nog de lading.

Freek Wolff