Terrasroddel

Het zonnetje schijnt, de zomer is begonnen. De terrassen zitten vol. Mensen bestellen iets lekkers en hebben het naar hun zin. De laatste roddels gaan hand in hand met een bubbelend watertje. Zo speculeren Edenaren ongetwijfeld over wie toch de persoon is geweest die de politica van GemeenteBelangen het leven zuur gemaakt zou hebben. Best tragisch dat de persoonlijke omgang moet leiden tot het beëindigen van de samenwerking.

Maar op de terrasjes is het gezellig. Althans…meestal. Een pilot moest vorig jaar duidelijkheid geven of de openingstijden verruimd konden worden tot na middernacht. Vijf lokale fracties klagen terecht dat nu pas besloten moet worden hoe de regels déze zomer zijn.

En hierbij spitst een overlastkwestie zich toe op grand café Mr. Bojangels aan de Markstraat langs de spoorlijn. Raadsleden vinden dat de gemeente in het verleden te laconiek omging met de klachten van een stuk of vijftien bewoners van het appartementengebouw waar ook de horecagelegenheid in gevestigd is.

Maar ja, als we het liedje van Robbie Williams mogen geloven, is mr. Bojangels een danser. Hij treedt op in een versleten broek en afgetrapte schoenen. En hoe kun je nu dansen als er geen muziek klinkt? Nu heb ik de bezoekers aan de spoorlijn nog nooit de polonaise zien lopen, maar uiteraard zit ik niet dagelijks met een borreltje op dat terras te pimpelen. En zeker niet meer in de late uurtjes.

Misschien kan GemeenteBelangen hier als supermediator uitkomst bieden, omdat deze lokale fractie altijd zo opkomt voor de ondernemers van het stadshart. Echter…nu deze partij het in de eigen gelederen al niet gezellig kan houden, heb ik daar eerlijk gezegd een hard hoofd in.

Freek Wolff