Sekswerk

We hebben Valentijnsdag amper achter de rug of we vallen alweer met de neus in de 'boter'. Nadat cupido op 14 februari raak schoot met zijn liefdespijlen, is 15 februari uitgeroepen tot 'Dag van de betaalde liefde'.

Proud is de belangenvereniging voor en door sekswerkers, zoals zij zichzelf noemen. Vandaag ,,vieren sekswerkers hun rechten en laten zijn zien dat sekswerk een vak is om trots op te zijn." Op diverse plaatsen in ons land wordt een Sekswerk Pop-Up Festival neergezet en dit zal ook gebeuren in de omgeving van Ede-Wageningen.

Artiesten met fijnzinnige namen als Safer Sex 1.0.1. en A Red Umbrella Medley zullen optreden. Dan vraag ik me af welke liedjes er zullen klinken. Ik schat in dat je aan titels moet denken als 'Me so horny' en 'Sex on the beach', maar misschien dat nummers als 'Love is a battlefield' en 'Love hurts' beter de lading dekken?

De titel 'Dag van de betaalde liefde' is - vrees ik - een tikkeltje misplaatst, omdat op de website van Proud is te lezen dat de leden zich zelf het liefst sekswerkers noemen. Want onder deze paraplu valt alle seksuele en erotische dienstverlening, uitgevoerd door prostituees, webcammers, porno-acteurs en strippers. Het kan aan mij liggen, maar dan draait het toch expliciet om de platte seks? Bij liefde stel ik me namelijk iets anders voor. Liefde lijkt me onbetaalbaar en onbaatzuchtig.

Hoewel ik zeker niet sta te juichen bij de sentimentele tv-programma's van Robert ten Brink raakt het wel de kern van waar goede relaties op gebouwd zijn: 'All you need is love'. Hartstikke sexy!

 

Freek Wolff