Rekel

Leden van mijn generatie zullen nog bekend zijn met popgroep Corry en de Rekels met 'Huilen is voor jou te laat' en het brave 'Kom vanavond bij mij.' In 2011 maakte Corry Konings nog een comeback met de Brabantse New Kids met een liedje waar ik de titel maar niet van opschrijf. Zo braaf was het misschien niet met die Rekels destijds. Het was wel even een hit, dat laatste nummer.

WILD Er is altijd wat te leren. Sinds de film 'Wild' van Luc Enting met de officiële première in CineMec weet ik dat een mannetjes vos ook een rekel is. En dat geldt ook voor het mannetje van de wolf, de hond en de das. Ervaren oplossers van kruiswoordpuzzels wisten dat al natuurlijk.

ANDERE OGEN Het is trouwens echt waar dat je na het zien van de film de eigen Veluwe met andere ogen bekijkt. Dan pas besef je dat er in die prachtige natuur van insect tot vogel en van ree tot everzwijn een strijd op leven en dood wordt gevoerd. Ik verklap u een buizerdjong dat uit het nest wordt gegooid door het grotere broertje en de frisling die uiteindelijk door een predator wordt gegrepen. Gaat u het vooral zelf zien, het is de moeite waard.

VAN DER KNAAP De première was bij ons, dankzij ook de samenwerking met de provincie, andere Veluwe gemeenten en natuurorganisaties. Zij droegen bij met mensen en geld om de film te maken.

En Ede is een ambassadeur rijker, mijn voorganger Cees van der Knaap. Ambassadeur van Wild. De Rekel!