Regen en drup

Sinds enkele weken hebben we een pup in huis. Het is een koddig, vrolijk en speels beestje. Dat geeft leven in de brouwerij en er is uiteraard weinig voor nodig om zo'n jong, lief hondje te vertroetelen.

Maar er zijn grenzen...gggrrrrrrrr! Dat je 's morgens wilt uitslapen en om half zeven Olly hoort piepen. Ze heeft honger en moet er even uit voor een plas. Maar het bed is nog heerlijk warm en buiten regent het pijpenstelen. Oké, dan toch maar slaapdronken je bed uit, de trap af en het beestje even buiten zetten. Dan denk je haar toch een plezier te doen om die volle blaas te kunnen lozen. Nee hoor, ze spurt linea recta weer naar binnen. ,,Je moet ook zelf buiten gaan staan en de deur dicht doen, dan snapt ze het wel en plast ze meteen", klinkt het van boven.

Maar volgens mij wil ze eerst maar één ding: brokjes. Dus die krijgt ze ook. In no-time heeft ze die verorberd en vervolgens til ik haar direct weer naar buiten, want nu zal ze toch wel hoge nood hebben. Sta ik daar in alleen een boxershort onder een paraplu in de stromende regen te wachten tot ons troeteldier zijn behoefte doet. Zie je het voor je? En eigenlijk wil ze weer naar binnen. Geduld geduld, prent ik mezelf in. Totdat ze eindelijk die kenmerkende houding aanneemt en een zeer grote boodschap neerlegt...jawel, midden op de buitenmat bij de voordeur.

Oké, missie volbracht. Gauw m'n bed weer in. Totdat ze het na een half uur weer op een piepen zet. Want er is nog niet geplast. Ggrrrmmmpppfffff. Goed, hup maar weer naar buiten. Aaarrrrggghhh....sta ik met mijn duffe kop en blote voeten pardoes in de smeuïge drol die onze pup zo keurig voor de deur had gedeponeerd. Met de poep tussen mijn tenen. En Olly kijkt me met een scheef koppie aan, schuilend voor de stortbui. Alsof ze vraagt: wat is er nou joh?

 

Maar goed, onze schamele regenbuitjes en hondenluxe steken schril af tegen de vernietigende en verschrikkelijke weersomstandigheden waar massa's mensen aan de andere kant van de oceaan nu mee moeten dealen. Alles in perspectief.

 

Freek Wolff