Personeel

'Als het kalf verdronken is, dempt men de put'. Ik mag toch hopen dat dit spreekwoord nooit van toepassing wordt op zwembad De Peppel. Want de vakbond luidt de noodklok over de werkomstandigheden en veiligheid in het Edese zwembad. De afspraken om dit op te lossen zouden het afgelopen jaar niet nagekomen zijn. Het zwembad zou te maken hebben met onderbezetting en inzet van onervaren personeel en schoonmakers. En daar is blijkbaar (nog) niet voldoende aan veranderd.

De waarnemend directeur zegt de noodkreet heel serieus te nemen en wijst erop dat er in zijn beleving goede stappen zijn gezet. De afgelopen maanden zijn er immers tien nieuwe medewerkers aangenomen. Bovendien staat bij hem veiligheid van medewerkers en badgasten voorop. Naar zijn idee worden er voldoende oogjes in het zeil gehouden. Ik mag het van harte hopen, zodat de krant 'straks' niet hoeft te berichten over een dramatisch en fataal ongeluk!

Deze situatie doet me denken aan soortgelijke signalen die ik hoor vanuit de lokale zorgsector. Hugo Borst trok landelijk reeds aan de bel, zoals u weet. Ook hier gaat het primair om mensen, zowel zorgverleners als cliënten. Het is blijkbaar al decennia onmogelijk om structureel voldoende handen aan het bed te krijgen. Maar intussen wordt er al jaren roofbouw gepleegd op de zorgverleners van de werkvloer. Organisaties maken misbruik van hun zorghart, want ze weten toch wel dat personeelsleden hun mensen niet letterlijk en figuurlijk 'in de stront' laten zitten. Zo worden de gaten in de roosters telkens opgevuld met het eigen personeel dat al op het tandvlees loopt.

Waar is het geld en het daadkrachtige management om dit eens goed op de rails te zetten?

 

Freek Wolff