Paaskraakgrap

Zondag 1 april kreeg ik één grap voor mijn kiezen waar ik gretig intrapte. Een moderne, digitale social media-grap, zeg maar. Stuurt iemand me een appje in een fijn close groepje, met de boodschap dat ik daar verwijderd ben. Je fronst je voorhoofd, bent even van slag en vraagt je verbluft af: waarom? Scroll je iets naar beneden en ziet na een stukje wit een stoer mannetje met de tekst '1 april'. Hilariteit.

Maar soms mislukt een grap. De paashaas moest dat zondag aan den lijve ervaren. Want zo slim als hij dacht te zijn, zo jammerlijk pakte het voor hem uit. Het beestje klom namelijk met flaporen en enorme achterpoten met speels gemak tegen de muur van supermarkt Albert Heijn op de Parkweide in de wijk Kernhem. Als een echte Tom Cruise dacht mister paashaas het pand via het dak binnen te komen. Een gat zagen lukte nog wel, maar bungelend aan een touw zat zijn mandje met nep-eitjes teveel in de weg. Zodat deze 'mission impossible' inderdaad onmogelijk bleek en alle alarmbellen bij AH afgingen. En je laten oppakken voor een geplande grap was hem een beetje te gortig. Dus takelde hij zichzelf weer omhoog en maakte paashaas zich snel uit de voeten.

Misschien maar gelukkig voor de klanten van deze supermarkt, want je moet er toch niet aan denken dat je op tweede paasdag goed gemutst een zakje met chocolade-eitjes koopt en dan 's middags bij de thee er achter komt dat ze gevuld zijn met...zout.

Freek Wolff