#IkNiet

'MeToo' is de kernachtige kreet om aan te geven dat mensen ooit ten prooi vielen aan seksueel misbruik of seksuele intimidatie. Het zal u in de media waarschijnlijk niet ontgaan zijn, want u kon nauwelijks ontkomen aan deze explosieve hype.

Nu ben ik de laatste die zegt dat dit onderwerp niet relevant is. Want het lijkt me verschrikkelijk als je de pineut bent op dit gebied. Het kan je gigantisch beschadigen en je je hele leven achtervolgen.

Tegelijk riep de heksenjacht op bekende namen als Kevin Spacey wrevel op. Met de schatrijke filmster hoef je niet meteen medelijden te hebben, maar hoe deze man publiekelijk en figuurlijk door de media gelyncht werd, gaat alle perken te buiten. En hij is niet de enige. En dat terwijl er nog niks bewezen is, laat staan dat er een veroordeling plaatsvond. Dat irriteert.

Frénk van der Linden, ooit woonachtig in de gemeente Ede, was hier maandagavond weer te gast. In Het Paard van Troje liet de befaamde journalist ook weten dat hij walgde van de sensatiezucht rondom het 'sexy' thema. En dat de bewijzen er niet of nauwelijks toe doen, zo lijkt het. Waar rook is, is vuur enzo. Het zal (...). Maar moeten we een dergelijk precair onderwerp ook niet met fatsoen en met een zelfde voorzichtigheid benaderen?

#MeToo en alle aandacht eromheen kreeg voor mij een kwalijk riekende geur. Daardoor schiet het zijn doel voorbij. En dat was vast niet de bedoeling. Gemiste kans.

Freek Wolff