Harry en Beatrix

Wat zagen Harry en Meghan er zaterdag prachtig uit hè? Genoot u ook zo van die huwelijksplechtigheid? Ik vond het decor van Windsor Castle behoorlijk sprookjesachtig, groots en intiem tegelijk. De japonnen en hoedjes van alle dames waren een lust voor het oog.

Wat een contrast met de beelden uit de tijd dat de kleine prins bij de uitvaart van zijn moeder Diana met gebogen hoofd in de stoet liep. Hij mocht geen traan laten, want dat was Harry aan zijn koninklijke stand verplicht. Hier heeft hij daarna nog veel last van gehad.

Ik mag toch hopen dat Harry en zijn Amerikaanse vlam een gelukkiger toekomst in het verschiet hebben liggen dan wijlen prinses Diana. Haar leven liep in Parijs immers zeer tragisch en fataal af.

Want of je nu van koninklijke bloede bent of niet, dood gaan we allemaal. Daar kan ook prinses Beatrix over meepraten. Ze verloor haar zoon Friso immers bij het skieën in de Alpen.

Ondanks dit verpletterende verdriet zit ze niet bij de pakken neer. Want half augustus komt de voormalige vorstin naar Ede om een kijkje te nemen bij 'onze' fraai gerenoveerde Concordiamolen. Ze nam immers de functie van de prins over en werd beschermvrouwe van de Vereniging De Hollandsche Molen. Ze draagt die dag ongetwijfeld een schitterende hoed op haar onberispelijke kapsel.

Als de kleur van dat hoofddeksel en haar jurk straks lijkt op de kleuren van de uitbundig bloeiende rododendrons op de Edese begraafplaats, ziet ze er fantastisch uit. Maar ja, ook bloemen, jurken, molens, prinsen, hoedjes, kastelen en koninginnen zijn vergankelijk en moeten er eens aan geloven. Zelfs bij heerlijk zomerse temperaturen.

Freek Wolff