Brutale dieren

De wilde dieren worden met de dag brutaler, zeker in onze lokale omgeving. Het wordt tijd dat de beesten wat meer respect krijgen voor ons menselijk ras.

Zo was iemand heerlijk bezig om zijn drone rondjes te laten cirkelen boven een Edese woonwijk. Komen er vervolgens zes buizerds aan om je hobby te verstoren. Laat die roofvogels op hun eigen territorium blijven zeg! In de weilanden barst het van de muizen. Op dat soort prachtige schouwspelen zit je toch niet te wachten? Gun een drone-freak zijn ruimte!

Of neem die vrijpostige dassen. Hebben we die maffe dieren al uit hun burcht verjaagd om het Otterlose sportpark te realiseren, wandelen ze doodleuk Onderlangs. Uitgerekend de plek waar we een paar statige villa's willen bouwen. Laten we maar snel een bouwput graven, voordat we wéér een dassenburcht constateren.

En wat te denken van Reintje de vos? In Lunteren deed hij zich al te goed aan vijftien kippen, drie kalkoenen en een bende eenden. De beheerder moet alle zeilen bijzetten om de rover buiten de eendjesvijver te houden. Dan maar 10.000 Volt stroom op het hekwerk.

En wat dacht u van de wilde zwijnen. Het moet niet gekker worden, want Miss Piggy sprong vorige week als een antilope over een raster, om vervolgens in De Bospoort rond te snuffelen. Het beest was nauwelijks onder de indruk van de bombarie die een faunabeheerder maakte. Wegjagen lukte niet en het zwijntje zou ongetwijfeld de woonwijk terroriseren. De kogel bleek onvermijdelijk.

Maar goed, altijd nog beter dan een wolf die het op Edese schapen gemunt heeft. Of erger: een Wolf(f) die in café De Bospoort een bitterbal wil nuttigen.

Freek Wolff