Beste beentje

Als kinderen met een collectebus aanbellen, kan ik ze heel moeilijk de deur wijzen. Je wilt ze in elk geval belonen voor het feit dat ze hun beste beentje voor zetten. Dat ze hun tijd vrijwillig aan een goed doel besteden en even niet voetballen, televisie kijken, gamen of met social media in de weer zijn. En waar het geld heen gaat, maakt me dan eigenlijk niet zoveel uit.

Zo stond enkele weken geleden een stel blagen op de stoep met loten voor de Grote Clubactie. Hiermee kunnen ze immers ook iets betekenen voor hun eigen vereniging, zodat het extra motiveert om langs de deur te gaan. Ik 'kocht' een lot, in de hoop hiermee een miljoen te winnen natuurlijk. Vorige week zag ik het verfrommelde briefje liggen en ging ik het resultaat checken. Wat bleek? Ik had toestemming gegeven tot automatische afschrijving, maar dit bedrag was nooit van mijn rekening geschreven.

Dus die giga geldprijs ging zeker aan mijn neus voorbij, ik had immers helemaal niet meegedaan aan de loterij.

Geen ramp natuurlijk, maar het is wel merkwaardig dat ik bij de organisatie van de Grote Clubactie hoorde dat het meisje of de vereniging mijn deelname niet had verzilverd. Slordig en jammer! La Luna Rodars, Blauw Geel 55, Fortissimo, Edesche Boys en DOK streken met hun actie wél fraaie geldbedragen op.

Misschien kan het aanstaande Kindercollege de deelname aan de Grote Clubactie stimuleren en in (nog) betere Edese banen leiden. Al vrees ik dat het vooral blijft bij Sinterklaas een handje geven als hij uit de trein stapt.

De gemeenteraad besloot donderdag namelijk dat twee jonge wethoudertjes en een heuse kinderburgemeester volgend jaar een ceremoniële taak krijgen. Waarschijnlijk maar beter ook, want met die kids van tegenwoordig win ik natuurlijk nooit de jackpot.

 

Freek Wolff