• Ted Walker

Vier keer kiezen bij Seat to Eat

Advertorial

EDE Een restaurant met een uitgebreide kaart waaruit de gast voor een vast bedrag drie hoofdgerechten en een nagerecht mag kiezen. Dat is Seat to Eat, gevestigd aan De Wiek 1 in Ede in het voormalige pand van restaurant 'La Cubanita'.  Medewerkers die nu bij Seat to Eat werken, deden dit ook bij het vorige restaurant, dat overigens goed liep. Waarom dan toch de verandering?

,,Die vraag krijgen we regelmatig'', zegt Cornelie Rekers, bedrijfsleidster van het nieuwe restaurant. ,,De eigenaren, de broers Ferdinand en Paul de Jonge, dromen van het ontwikkelen van een eigen concept. En die kans deed zich nu voor.''

TOPAVOND

Persoonlijk ben ik erg blij met de verandering. De kwaliteit is omhoog gegaan, het vlees, de vis, de tuinkruiden, alles  is vers en ik heb meer tijd om mijn gasten een topavond te bezorgen. Dat komt doordat we niet ieder tafeltje meerdere keren per avond hoeven te verkopen. De gasten van Seat to Eat kunen gewoon echt een avond genieten van alles wat we te bieden hebben.''

CONCEPT

En wat heeft het restaurant te bieden dan? Hoe werkt het concept? ,,We hebben een kaart samengesteld met een grote variatie aan vlees-, vis- en vegetarische gerechten en desserts'', vertelt Wesley Lopez, chefkok van het restaurant. ,,Dit zijn zowel koude als warme gerechten. De gast mag zelf bepalen wat hij per ronde wil eten. Dat is in het kort het concept.'' Dus eigenlijk krijgt de gast een viergangen menu gepresenteerd. En zijn dat dan kleine gerechtjes? Een soort proeverij? ,,Je zou het kunnen betitelen als een proeverij, maar dan om het feit dat er veel op de kaart staat en je dus meerdere gerechten kunt eten. Maar qua porties is het geen proeverij. Onze gasten hebben aan het eind van de avond echt lekker en voldoende gegeten'', zegt Rekers.

GAANDEWEG BEPALEN

,,Het leuke is dat we per ronde komen vragen waar mensen zin in hebben'', vervolgt Rekers. ,,Je hoeft dus niet aan het begin van de avond te vertellen welke drie gerechten en welk nagerecht je wilt eten. Je kunt gaandeweg bepalen waar je zin in hebt. Wat we veel zien is dat groepjes bij de eerste ronde allemaal iets anders bestellen. Zij proeven over en weer en dat geeft dan de doorslag voor de volgende ronde. Dat is zo leuk om te zien. Als het niet al te druk is, kan Wesley gerechten ook wel een beetje aanpassen. Laatst wilde een meneer graag een andere saus bij een gerecht. Wesley had er tijd voor. Die meneer zat te smullen en heeft meermalen geuit hoe lekker hij het vond. Nou, dan heb ik een topavond. Want dat is toch ons doel; mensen laten genieten.''

Iedereen die wil weten welke gerechten het restaurant serveert, kan die vinden op seattoeat.nl. Je laten verrassen en gewoon een keer een avond gaan genieten in het restaurant, kan natuurlijk ook. Het restaurant is zeven dagen per week geopend van 17.00 uur tot 22.00 uur. In verband met de veiligheid van de werknemers en gasten van Seat to Eat is het alleen mogelijk om te pinnen.