• Ted Walker

Restaurant de Eetwinkel verbouwd

Advertorial

EDE De Eetwinkel, aan de Brinkstraat 22 in Bennekom, is compleet verbouwd. Het knusse restaurant van Björn Dijkstra  en Lesly Ruisch is groter geworden en heeft een metamorfose ondergaan. De verbouwing werd noodzakelijk, omdat zij steeds vaker klanten moesten teleurstellen doordat het restaurant vol zat.

Op 1 maart 2012 openden Bjorn  Dijkstra en Lesly Ruisch hun restaurant. De Eetwinkel bracht een mooie verdeling tussen het bereiden van afhaalmaaltijden en het restaurant samen met de catering. Geen massaproductie, maar goede voeding. Eten zoals het bedoeld is en zoals het menselijk lichaam dit nodig heeft. Lekker en voedzaam. Vandaar de naam de Eetwinkel. Nu, ongeveer 5,5 jaar later, hebben zij het restaurant verder uitgebreid.

,,We kregen de gelegenheid om de ruimte naast ons, waar voorheen een kapper zat, erbij te kopen. Dat hebben we meteen met beide handen aangepakt. De behoefte aan meer ruimte voor het restaurant was er al enige tijd'', vertelt Lesly Ruisch.  

GEMAK EN COMFORT

Het restaurant biedt nu plaats aan 40 personen. Midden in het pand zijn schuifdeuren aangebracht. ,,Als we die dicht doen, kunnen we een groep mensen een eigen ruimte geven binnen het restaurant'', zegt Lesly Ruisch. Het restaurant heeft een fris, nieuw uiterlijk gekregen. ,,We willen graag dat iedereen zich thuis voelt. De sfeer is nog altijd huiselijk en warm. Met ruime tafels en comfortabele stoelen. Daarbij hopen we dat mensen zich echt lekker op hun gemak voelen.'' 

VOOR ELK WAT WILS

Op de menukaart van de Eetwinkel kan iedereen iets van zijn of haar gading vinden. Van gerookte paling met peulvruchten, tzatziki en krokante ui tot runderbavette met sauce béarnaise, knolselderij en pommes dauphine. Voor vegetarische gasten Portobello 'Wellington' met geitenkaas, basilicum en rode bietenjus. Uiteraard allemaal bereid met verse ingrediënten.

SPECIALE VERZOEKEN

De wijze waarop Björn Dijkstra en Lesly Ruisch hun restaurant vorm hebben gegeven, maakt dat zij flexibel zijn. ,,We zijn begonnen in de crisistijd'', vertelt Björn Dijkstra. ,,We hadden maar tien tafeltjes. Daarmee zouden we niet voldoende inkomsten hebben om alle kosten te voldoen. Van daaruit hebben we ook de keuze gemaakt om afhaalmaaltijden en catering toe te voegen aan de diensten die we aanbieden. Dat blijven we ook doen. Dat wij zo zijn gaan denken maakt dat we flexibel zijn. We denken in mogelijkheden en bieden onze gasten aan daar gebruik van te maken. Als een van hen graag een keer iets bijzonders zou willen eten dat niet bij ons op de kaart staat dan werken we daar graag aan mee. Als de gast maar geniet van lekker en eerlijk eten."