• Mondzorg Rietkampen

Mondzorg Rietkampen haalt 9600 euro op voor het KWF

EDE Net als twee jaar geleden heeft Mondzorg Rietkampen uit Ede meegedaan aan de Samenloop voor Hoop op het evenemententerrein in Veenendaal. Tijdens en vooraf aan de 24-uurs wandelestafette op 9 en 10 juni werd geld ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek van het KWF. In totaal werd door het team 9600 euro ingezameld. Het hele evenement heeft meer dan 101.000 euro opgeleverd.

De Samenloop is geen wedstrijd, maar een continue wandeling, waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Het team van de tandartspraktijk, bestaande uit praktijkmedewerkers, aanhang, vrienden en familie, hebben elkaar afgewisseld met lopen gedurende de 24 uur. Tandarts Brackman: ,,De meeste teamleden zijn de 24 uur gebleven, maar het was aan het eind van het evenement voor iedereen vermoeiend."

Tijdens de 24 uur werd er op een sintelbaan door alle teams met één of meerdere teamleden, rondjes gelopen. Overdag had elk team een marktkraam waar spulletjes verkocht werden. Brackman: ,,Wij hadden mooie artikelen op onze kraam liggen die geheel belangeloos beschikbaar gesteld waren door onder andere Reprotex uit Ede."

In de aanloop naar het evenement heeft Mondzorg Rietkampen tandenborstelhouders in de vorm van een kies in de praktijk verkocht. ,,Het is enorm fijn hoe de patiënten op onze actie reageren. We zijn enorm

dankbaar voor de donaties onze patiënten, vrienden, familie en bedrijven. We hebben het streefbedrag van de vorige Samenloop ruim overschreden, en zijn daar als groep enorm trots op."