• Ted Walker

Bakkerij Bellestein in andere handen

Advertorial

EDE Bakkerij Bellestein is op donderdag 1 februari officieel van eigenaar gewisseld. De 36-jarige Dennie Dijkhoff ziet zijn droom uitkomen.

Dijkhoff is voor velen een bekend gezicht. Jarenlang was hij de versmanager binnen de Jumbo op de Bellestein. ,,Ik heb het daar enorm naar mijn zin gehad en ben erg dankbaar voor wat ik allemaal heb mogen doen en leren. Ik heb op de groentenafdeling, tussen het brood en in de slagerij mogen werken. Als versmanager was het mijn taak om de kwaliteit van deze afdelingen te bewaken en zo mogelijk naar een hoger niveau te tillen. Een ontzettend leerzame en uitdagende baan. Maar de kans op een eigen zaak, kon ik echt niet laten lopen.''

Voor Dijkhoff is het een droom die uitkomt. ,,Ja, daar droom ik al zo lang over. Een eigen zaak waar ik mijn eigen visie op vers en kwaliteit in kwijt kan. Dat vind ik helemaal geweldig. Met mijn passie voor vers en ambachtelijk en mijn ervaring en ambities, is deze zaak op mijn lijf geschreven'', vertelt Dijkhoff enthousiast. 

SERVICE EN KWALITEIT 

Voor de klant is het een kleine omschakeling, denkt Dennie Dijkhoff. ,,Er staat toch een ander gezicht in de winkel. En we gaan het interieur iets aanpassen. Maar we blijven de bekende, goede service leveren die de klant gewend is. Ik durf zelfs te zeggen dat we een stapje verder zullen gaan. Ook aan de kwaliteit hoeft de klant niet te twijfelen. Die is gewoon top. We werken uitsluitend met de beste ingrediënten en dat proef je. In een bakkerij moet het naar versgebakken producten ruiken, vind ik. Daarom bakken we de gehele dag door. Zo is de klant gegarandeerd van écht verse producten, ongeacht het tijdstip waarop de klant bij ons binnen komt. Overigens is in die tijden nog wel iets in veranderd. Wij zijn namelijk al vanaf 08.00 uur geopend.''

DE HELE DAG BAKKEN

De vraag welk product Dijkhoff in het bijzonder graag verkoopt, levert twijfel op. ,,Ja, dat is een moeilijke. Het feit dat we met eerlijke producten de hele dag door bakken vind ik bijzonder. Een vers brood met een knapperig korstje dat uitnodigend ruikt, verkoop ik graag. Maar als ik dan toch iets moet noemen, denk ik dat ik uitkom op de kraakverse tompouce, rijkelijk gevuld met echte gele room.''

Op donderdag 1 februari heropende de winkel voor de klanten. ,,Dat was echt een prachtige dag'', kijkt Dijkhoff terug. ,,Ik liep natuurlijk al een tijdje rond terwijl we aan het schoonmaken en verbouwen waren. Maar op een dergelijke dag komt het besef pas echt binnen. Ik heb een eigen zaak en mag het gewoon gaan doen. Daar heb ik zoveel zin in. Wees welkom voor een echt lekker en eerlijk brood, krentenbol of gebak. En natuurlijk voor onze broodjesbar, met broodjes en vers beleg'', aldus een blije bedrijfsleider van bakkerij Bellestein in Ede. 

Bakkerij Bellestein is iedere dag van 08.00 uur tot 18.00 uur geopend. Op zondag is de winkel gesloten.