• Margriet Planting

Zazí straalt met Supernova

EDE Zazí betreedt, na twee eigen liedprogramma's en een theatertour met Hans Dorrestijn, opnieuw het podium van Theater Cultura. Zaterdag 19 december zingen de drie dames de sterren van de hemel in hun nieuwe voorstelling Supernova.

Gefascineerd door de oneindigheid van het heelal en de mysterieuze schoonheid van een supernova, zetten ze hun muzikaliteit in om het publiek een aanstekelijke avond te bezorgen. Dafne, Margriet en Sabien bespelen een grenzeloos spectrum aan instrumenten en zingen meerstemmig en meertalig. Ze zijn onder andere bekend van hun radiohit Turn Me On en optredens bij Pauw en de Top 2000 a Gogo en voor Ede de hit Bernardo's IJssalon.

ZAZI Zazi bestaat uit Dafne Holtland, Margriet Planting en Sabien Bosselaar. Sinds hun oprichting in 2009, veroveren Dafne, Margriet en Sabien in sneltreinvaart binnen- en buitenland met hun muziek. Dat doen ze met een verscheidenheid aan stemmen en instrumenten en een afwisselend repertoire in diverse talen. Ze maken een vliegende start met het winnen van het Concours de la Chanson. Vervolgens traden ze op voor de koningin, verzorgden het voorprogramma van de Noorse groep Katzenjammer en voor Charles Aznavour in de Heineken Music Hall en deden drie tours langs de westkust van Amerika. Ook speelden ze mee in een show van Cirque du Soleil in Canada. Hun debuutalbum 'Sirene Song' bevat zowel Engels-, Duits- als Franstalig repertoire en levert het drietal de eerste hit op, 'Turn Me On'.

In een interview geven ze aan waarom ze gefascineerd zijn door het universum en hoe ze dit vertalen naar hun nieuwe liedjesprogramma.

,,Het heelal heeft iets ongrijpbaars, iets mystieks. Als je naar de sterren en de maan kijkt wordt je je opeens bewust van de tijd. Bewust van het feit dat er al zo veel tijd voor ons voor bij is gegaan en dat er na ons ook nog van alles zal gaan gebeuren. We zijn dus vooral gefascineerd door het grootse en tegelijkertijd nietige gevoel dat je bij het heelal hebt. Een Supernova is een ster die te groot wordt voor zichzelf. Zo groot dat hij implodeert en vervolgens explodeert. Het kan dan twee kanten op: er ontstaat een zwart gat of een nieuwe ster. Het thema 'verdwijnen en toch blijven' houdt ons op dit moment erg bezig en daardoor gaan automatisch veel van onze liedjes daarover. En tijd: het verstrijken van tijd, terugkijken, ouder worden, loskomen en afscheid nemen. Onze muziek is wat meer pop dan voorheen. Ik speel nu voornamelijk bas, Dafne elektrische gitaar en Sabien toetsen. Meer een bandjesformatie eigenlijk. Al blijven we ook nog trouw aan onze cello, piano en accordeon. De sfeer is dromerig, buitenaards, maar ook met humor en verrassingen en altijd een beetje melancholie. En Nederlands- en Engelstalig. Twintig nieuwe nummers. Onze muziek is geschikt voor iedereen. We richten ons niet specifiek tot een bepaalde doelgroep. De teksten en muziek zijn voor iedereen toegankelijk.''

Kaarten voor de voorstelling zijn 19,50 euro per stuk en verkrijgbaar bij de receptie van Cultura tel. 0318-672800 of via www.cultura-ede.nl.