• Ursula van de Bunte

Filmfestival als opening theaterseizoen

EDE Dat Ede onderdeel is van de regio Foodvalley, is inmiddels wijd en zijd bekend. Op allerlei manieren wordt aandacht besteed aan het thema Food en ook in de culturele activiteiten speelt Food inmiddels een belangrijke rol. Dit jaar wordt in het openingsweekend van het nieuwe theaterseizoen zelfs een speciaal Foodvalley Film Festival (www.foodvalleyfilmfestival.nl) georganiseerd door Cultura.

Het Foodvalley Film Festival is van donderdag 28 september tot en met zondag 1 oktober en vindt op verschillende plekken in Ede plaats. Het festival wordt voor de eerste keer gehouden in het openingsweekend van het nieuwe theaterseizoen.

Een jaarlijks filmfestival waarin foodfilms de hoofdrol spelen in combinatie met een spreker, workshop of bijvoorbeeld een proeverij. Van een inhoudelijke documentaire, feelgood movie tot aan een kinderfilm. Bij Theater Cultura of op een bijzondere foodlocatie.

STILL FOOD De Cultura Galerie sluit aan bij het thema met de expositie Still Food. De expositie toont bijzondere werken van fotografe Ursula van de Bunte rondom het thema Food. Er is een selectie te zien uit verschillende fotoseries, zoals 'Plastic Vegetables' en 'De 100 van Rooijackers'. De verrassende composities, met een flinke dosis humor en zelfspot, vormen een eigentijdse variant van aloude meesterwerken en genrestukken.

Met veel genoegen nodigt Cultura belangstellenden uit voor de opening van de expositie Still Food door de acteur Bas Heerkens, op zaterdag 12 augustus om 15.30 uur in Galerie Cultura in Ede. De kunstwerken kunnen dan, onder het genot van een drankje en een hapje en het optreden van zangeres Charlotte Coppola bezichtigd worden.

CULTURA KINDERGALERIE Naast de foto's van Ursula zijn creaties van kinderen van Kinderdorp Bennekom te bewonderen. Aanleiding is de start van een speciale Cultura Kindergalerie, een nieuwe activiteit van Galerie Cultura om creativiteit en kunstzin bij kinderen te stimuleren.

De samenwerking tussen Galerie Cultura en Kinderdorp Bennekom resulteerde in vijf Food-gerelateerde kunstprojecten en een selectie van de creaties is te zien op de expositie.Tijdens het Foodvalley Film Festival zal op zaterdag 30 september om 15.00 uur de opening van Kindergalerie worden gevierd met een  workshop 'taartjes versieren' voor kinderen.

De expositie is van zaterdag 12 augustus tot en met zondag 1 oktober 2017 gratis toegankelijk tijdens openingstijden van Cultura.