• SALMAN EZZAMMOURY

Expositie Straks is Nu weer Toen

EDE Beeldend kunstenaar en fotograaf Salman Ezzammoury uit Ede en stadsdichter Harry Oonk exposeren van 20 februari tot en met 6 maart in Huis Kernhem. Onder de naam 'Metamorfose van Ede, Straks is Nu weer Toen' worden schilderijen, foto's en gedichten getoond, die de gedaanteverwisseling van Ede laten zien. Van dorp naar stad, van rust naar dynamiek,van klein naar groot.

De expositie bestaat uit 25 fotoschilderijen van Salman en negen gedichten die Harry speciaal voor dit thema geschreven heeft. Het betreft een reizende tentoonstelling die door de Gemeente Ede mogelijk is gemaakt. In het kader van de expositie is een boekje verschenen met een voorwoord van de wethouder van cultuur, Johan Weijland.

OPENING De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur, alleen op zondag 21 februari van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De officiële opening wordt op zondag 21 februari om 15.00 uur verricht door mevrouw Gerry Poelert, directeur-bestuurder van Cultura. Meer informatie is te vinden op www.huiskernhem.nl, www.salmanezzammoury.com en www.harryoonk.nl.

RONDLEIDINGEN Op 20, 21, 27, 28 februari en 5 maart organiseert VVV Ede een rondleiding op landgoed Kernhem met gidsen van Stichting Recreatie Veluwe-Vallei. Het arrangement bestaat uit een wandeling van een uur over het zeshonderd jaar oude landgoed met aansluitend de mogelijkheid om de expositie 'Metamorfose van Ede, Straks is Nu weer Toen' te bezoeken. De rondleiding is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen en gaat door een deel van het Edese bos, de kruidentuin bij Huis Kernhem en zorgboerderij Makandra. De start is om 14.00 uur bij de hoofdingang van Huis Kernhem aan de Kernhemseweg 7. De toegangsprijs bedraagt 5 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen.

Aanmelden: VVV Ede, Molenstraat 45, info@vvvede.nl, tel. 0318 - 61 44 44 of ter plaatste bij de rondleider. De wandeling gaat in ieder geval door.