De vrouwen van TweeVV in actie op een archieffoto.
De vrouwen van TweeVV in actie op een archieffoto. Gerhard Oostindië

TweeVV: Wanprestatie in Wanmolen en waanzin in Wageningen

25 maart 2024 om 06:30 Volleybal

EDE Weinig punten voor de volleybalteams van TweeVV afgelopen week. Waar in de voorgaande speelronde nog tweemaal een 4-0 overwinning werd genoteerd, gingen zowel de mannen als de vrouwen deze week met 3-1 onderuit.

door Kees Schipstra

De mannen waren op dinsdag in de Wanmolen niet goed bezig in de eerste en tweede set. Het ontbeerde aan servicedruk en tegenstander Xanthos blokkeerde en verdedigde erg goed. Pas in de derde set ging TweeVV beter spelen. Aanvallend kwamen de Edenaren beter door en Jan Burger sleepte met een goede serie sprongservices die set binnen. Dat was goed voor het vertrouwen en dat werd meegenomen naar set 4. Tot 19-19 ging het in die set gelijk op maar daarna ging het heel hard de verkeerde kant op.

Door persoonlijke fouten wisten de mannen van TweeVV geen punt meer te maken en zaten ze snel in de kantine met 3-1 verlies. Setstanden: 25-15, 25-13, 17-25, 25-19

VROUWEN

In De Bongerd in Wageningen grepen vrijdag ook de vrouwen van TweeVV mis tegen WaHo. Desondanks was er na de 3-1 nederlaag een glimlach op het gezicht. Door de winst van die ene set is TweeVV verzekerd van handhaving in de derde divisie.

De Edesen hadden moeite met het grote lange blok aan de overkant en kwamen maar moeilijk tot scoren. In set twee en drie werd echter wel steeds goed begonnen. Tot de 17 liep het dan ook aardig gelijk op, maar dan kregen ze een serviceserie tegen en dat kostte dan weer de set.

Sofie van Knippenberg had elke set een fantastische serviceserie waar heel WaHo nachtmerries van had. De libero in ieder geval want die grossierde in de tweede set in de ketsers. In set 4 werd zij gewisseld en het leek wel of het slechte passen veroorzaakt werd door één of andere blessure; dat is altijd jammer.
Vóór de vierde set werd er een peptalk gehouden in de Edese groep met als motto ‘wij gaan 1 punt halen’. Dat lukte ook héél makkelijk, maar vooral door het slechte spel van WaHo in die set. Setstanden: 25-16, 25-17, 25-18, 10-25.