Verzwakt Moorfielders onderuit

EDE Moorfielders heeft in Haarlem bij Onze Gezellen 2 geen vervolg kunnen geven aan de eerste winst van vorige week.

Bij het op de tweede plaatst staande Onze Gezellen werd een 16-6 nederlaag geleden.

Met een zomerstop tot 21 augustus nemen de Edenaren nu de voorlaatste plaats in in de tweede divisie. Hekkensluiter is het nog puntloze Arnhemse Hazenkamp 2.

Moorfielders bezit twee punten meer. In de tweede divisie waaruit een ploeg degradeert is de hervatting op eigen veld tegen Hazenkamp 2 van cruciaal belang. 

Moorfielders moest in Haarlem verzwakt aantreden.

,,Marvin Isenia, Nick Tuit en Tobias Janson konden niet spelen. We begonnen de wedstrijd meer dan goed aan slag. Rake klappen van Max Verkleij en Richard Blankestijn brachten direct al de stand op 0-2. Op de heuvel begon Hans Western met catcher Laurens Spuijs. Zij starten sterk maar konden niet voorkomen dat de Haarlemmers de stand direct gelijk trokken:2-2", keek coach Daan Homan terug.

In de tweede inning was de stand lang 4-2 en moest er weer geslagen worden. ,,Dit werd goed opgepakt door Remco Ovost en Maximillian van de Top. Met een 4-4 tussenstand kon het nog alle kanten op", ging Homan verder.

DIEPTEPUNT Maar Moorfielders zakte in de zesde inning door het ijs. Hans Western moest worden vervangen door Maarten Spuijs. De ploeg stapelde fout op fout en de thuisclub liep uit naar 16-4.

,,In de laatste inning wisten we nog 2 punten te scoren via Frank van Elten en Stefan Kuijpers. Maar de nederlaag was onomkeerbaar."

Het eerste deel van het tweede divisie avontuur zit er op voor de Edenaren.

,,Helaas maar één wedstrijd gewonnen. Toch zit er winst in ons spel. Moorfielders groeit per wedstrijd. De overgekomen junioren doen veel ervaring op. Onze nieuwe pitcher staf onder leiding van Maarten Spuijs en Nick Tuit worden steeds beter. Het grootste probleem waarmee Moorfielders te kampen heeft is de steeds wisselende team samenstelling. Ik hoop dat na de zomerstop de vele blessures genezen zijn. Ik zie nog steeds perspectief op handhaving in de tweede divisie", besluit coach Homan.