• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • PR Harskamp

Van Gent Finaleweken: Harskamp verdubbelt puntenaantal

HARSKAMP Zaterdagvierdeklasser Harskamp hield aan het duel tegen Wodanseck een 1-1 gelijkspel over.

Eip Janssen

,,Ik denk een verdiende remise. De ploeg heeft naar vermogen gespeeld. Je ziet dat het scoren ons grote probleem is. De kansen waren er wel. En toen we vier minuten voor tijd op 0-1 kwamen dacht ik wel even bij mijzelf, het zal toch niet weer zo zijn", meende routinier Johan Brons.

Hij stopte twee jaar geleden bij de hoofdmacht. Maar speelde zaterdagmiddag met venijn alsof hij nooit weg was geweest.

,,Er zijn wat personele problemen. De trainer deed een beroep op me en als clubman wil en kan ik die signalen niet negeren. Zolang mijn knieën het houden stel ik me beschikbaar. Ik zal de komende week nog wel wat wedstrijden missen maar dat heeft te maken met geplande weekenden uit", ging de routinier verder.

GEEL Hij zag in de beginfase de gasten uit Wolfheze naar hartenlust combineren en wat kansjes creëren. ,,Ik spoorde de jongens aan en met een gele kaart gaf ik het sein dat de strijd begonnen was", lachte Brons.

Het signaal werd opgepikt en Vincent van der Loo dwong doelman Bartel Bennink tot een knappe redding.

,,Na een minuut of twintig namen wij het initiatief over. Ook omdat doelman De Geit prima stond te keepen", had Johan Brons gezien. Maar het gaf Harskamp niet de zo gewenste voorsprong.

In de tweede helft kwam de thuisclub goed uit de kleedkamer. Uit een corner van Andy Waaijenberg kopte Joël Hendriks rakelings over. ,,Dat was weer zo'n 'net niet' situatie. We hielden Wodanseck, dat ook probeerde te voetballen, daarmee in de wedstrijd", aldus de verdediger.

Het was Wodanseck dat geleidelijk het betere voetbal op de kunstgrasmat legde. Harskamp moest of het wilde of niet terug. Trainer Bob Jansen bracht onder meer de technisch begaafde Michael van de Lagemaat in. ,,Ik ben geblesseerd geweest. Ruim drie weken nauwelijks kunnen trainen", gaf de speler als verklaring voor zijn wisselbeurt.

GELIJK Over en weer kregen beide ploegen kansen de score te openen. De mooiste kans kreeg Rick van den Brink Foto 1 maar hij kwam een teenlengte tekort. De 0-1 Maurice Cornielje was een beauty. ,,Volstrekt onhoudbaar dat prachtige gekrulde schot. Maar eigenlijk mag hij niet zo vrijstaand uithalen", meende Johan Brons kritisch.

Harskamp, dat tegen een nederlaag aan dreigde te lopen, toonde karakter en veerkracht. En invaller Michael van de Lagemaat legde de basis voor de verdiende gelijkmaker. Hij zette zich vanaf links achter een vrije bal. De voorzet op maat werd door Jasper Jansen op waarde geschat: 1-1.

,,Dit kwam als geroepen. Ik merkte vooraf al dat de ploeg niet overliep van zelf vertrouwen. Misschien dat deze verdubbeling van onze punten dat is wat de ploeg nodig heeft", besloot de terug gekeerde routinier Brons.

De vreugde werd na afloop door het Harskamp bestuur passend besloten. Voorzitter Dirk van Wikselaar en trainer Bob Jansen Foto 9 signeerde het al eerder overeenkomen contract, dat de Wageninger nog een jaar aan Harskamp bindt.

Harskamp bezet in de vierde klasse de laatste plaats met twee punten uit dertien wedstrijden.