• Remco van Ovost uitgetikt en geblesseerd.

    Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Moorfielder

    Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Outfielder Remco van Ovost geniet bij Moorfielders

EDE De Edese honkbal vereniging Moorfielders speelde deze week twee wedstrijden. Het inhaalduel tegen Wombats 2 werd met 17-11 gewonnen. Tegen het op de tweede plaats staande Domstad Dodgers 2 volgde een 10-22 nederlaag.

Eip Janssen

,,Jammer, we hadden een dubbelslag willen slaan", opent outfielder Remco van Ovost. De 34-jarige honkballer is een van de drie outfielders waarover een honkbalteam moet beschikken.

,,Ik mag de ballen vangen. Men zegt weleens gekscherend dat ik van het 'zonnetje' sta te genieten. Het lijkt een eenzaam bestaan maar als de bal wordt geslagen wordt er wel alertheid verwacht."

OVERSTAP Van Ovost ging pas op dertig jarige leeftijd honkballen.

,,Ik heb vanaf mijn zesde tot dertigste altijd gevolleybald. Vele jaren zelfs op een hoog (tweede divisie Arvevo, EJ) niveau. Maar de knieën waren op en het lopen en springen werd wat minder. Ik zocht een andere sport waar ik mij kon uitleven. Dat werd honkbal bij het Arnhemse Rhinos. Nadat mijn team werd opgeheven ging ik op zoek naar een club waar prestaties en gezelligheid gecombineerd worden. Dat werd dus het Edese Moorfielders. En ik moet zeggen daar nog geen moment spijt van te hebben gehad", aldus de bij 's Heeren Loo (Hartenberg) Wekerom werkzame honkballer.

Moorfielders, afgelopen seizoen nog tweede divisionist, kan in de derde klasse nog geen potten breken.

,,Toch ben ik ervan overtuigd dat wij om plaats twee een rol kunnen spelen. In deze derde divisie is het spel wat langzamer, en soms zijn we te snel. Dat klinkt misschien gek maar wij moeten ons aan het niveau aanpassen", laat de outfielder weten.

Van Ovost verbaast zich er wel over dat Moorfielders zo weinig publiek trekt.

 

'Honkbal moet populairder worden'

,,Het lijkt hier geen populaire sport te zijn. Toch doet de vereniging er alles aan honkbal te promoten. Er worden clinics gegeven op scholen. Tijdens de heideweek is de club prominent aanwezig. Tijdens de winter wordt op de schaatsbaan geholpen. Ik zie wel dat er een aanwas bij de jeugd is. Dat moet in de toekomst zijn vruchten gaan afwerpen", gaat de Edenaar verder.

WEDSTRIJDEN Moorfielders versloeg woensdagavond in de inhaalwedstrijd Wombats 2 met 17-11. ,,Dat was een wedstrijd waarin we enige spelers wegens werk misten. Maar uiteindelijk werd een verdiende zege behaald."

Heel andere koek was het zondagmiddag tegen het op de tweede plaats staande Domstad Dodgers 2. ,,De 10-22 kwam best hard aan."

Van Ovost kon slechts kort genieten van de wedstrijd. ,,In de tweede inning bij een 2-3 achterstand probeerde ik een honk te stelen. Ik had al last van mijn kuit en bij de sprint ging het verkeerd. Ik moest helaas al snel uitvallen", blikte hij teleurgesteld terug. De wedstrijd begon spectaculair met al na twee innings een 2-3 stand op het bord.

,,Max Verkleij antwoordde met een mooie homerun, waar de gasten er ook een scoorden. Het verschil was dat het hen drie en ons slechts een punt opleverde." De gasten bleken overall een maatje te groot. De teller stokte uiteindelijk bij 10-22. Vooral het slaggeweld van Domstad Dodgers was ons te machtig", had Van Ovost vanaf de kant gezien.

Dat betekent dat Moorfielders, met nog een wedstrijd (Houten Dragons) voor de korte zomerstop te spelen, op de vierde plaats blijft staan.

,,Promotie naar een hogere klasse lijkt uit het vizier. Wombats 1 met tien punten voorsprong lijkt niet in te halen. Misschien proberen 'best of the rest' te worden", besluit de outfielder.