• Theo Beumer

Ook Huizen krijgt punten terug; Bennekom nog niet helemaal veilig

BENNEKOM Net als Bennekom, krijgt Huizen zijn vijf verliespunten terug. De voorzieningenrechter besloot de beslissing van de Commissie van Beroep te schorsen, in afwachting van een bodemprocedure. Formeel kan de KNVB een bodemprocedure opstarten, maar de verwachting is dat dit niet zal gebeuren. Deze duurt twee maanden. Dan is de competitie allang afgelopen. 

 

Het gevolg nu is dat Huizen zeker van behoud van het hoofdklasserschap is, maar Bennekom niet. FC Breukelen, nu op een p/d (promotie/degradatie) plaats, NSC en SDC Putten hebben allemaal 31 punten. Jodan Boys staat op 32 en Bennekom op 33. DFS, in het bezit van 29 punten, kan zich theoretisch ook nog veilig spelen. Op de laatste dag spelen geen van deze teams tegen elkaar. Bennekom ontvangt het gedegradeerde Montfoort.

 

Overigens dreigden DFS, FC Breukelen, NSC, SDC Putten en Jodan Boys vorige week met een staking voor de laatste speeldag. Zij vinden dat er sprake is van competitievervalsing en willen dat zij vrijgesteld worden van het spelen van degradatiewedstrijden.

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd......