• Niek Tuit

    Theo Beumer

Moorfielders wint inhaalwedstrijd

EDE De Edese honkballers van Moorfielders wisten woensdagavond een 11-17 zege bij Wombats 2 in Den Bilt uit het vuur te slepen.

Na deze zege bezet Moorfielders in de derde divisie nu de vierde plaats met tien punten uit elf wedstrijden. Wombats 1 is koploper met 18 punten uit tien wedstrijden.

,,Deze wedstrijd werd woensdagavond ingehaald omdat er weinig verdere mogelijkheden zijn. De zomerstop komt eraan, en eind oktober wil je ook niet meer spelen", aldus aanvoerder Max Verkleij.

Moorfielders dat drie spelers wegens werkzaamheden miste kwam matig uit de startblokken.

,,Een kwartiertje inspelen was gewoon te weinig. Na de eerste inning was het 2-2 en in de derde inning nam de thuisclub een 6-4 voorsprong."

De Edenaren beten daarna van zich af. In de vierde inning werd een 6-8 voorsprong genomen.

,,We waren op dreef en in de volgende inning werd het 6-10 voor ons. Omdat het al donker werd wisten we dat in de zesde inning moest worden toe geslagen. Bij vijfeneenhalve is een wedstrijd al reglementair geldig. Door goed spel werd een een 17-6 voorsprong genomen. Dat Wombats daarna nog tot 17-11 terug kwam had te maken met de concentratie. Had de wedstrijd langer geduurd was dat niet gebeurd", sloot Verkleij af.

Zondagmiddag ontvangt Moorfielders het op de tweede plaats staande Domstad Dodgers 2.

Willen de Edenaren nog een rol van betekenis spelen is winst geboden. De vorige ontmoeting op eigen veld werd nog met 4-15 verloren.