Moorfielders overtuigend in streekderby

EDE De eerste wedstrijd na de zomerstop beloofde gelijk een goede te worden. De streekderby tegen de Blue Socks uit Veenendaal stond op het programma.

 

Het bleek echter een eenzijdige wedstrijd te worden. Moorfielders kwam sterk uit de startblokken en wist in de eerste inning gelijk een 4-0 voorsprong te pakken, met als hoogtepunt de trippel van Richard Blankestijn.

 

Verdedigend hielden de honkballers uit Ede de boel goed dicht. Startende werper Niels Rustenhoven zat goed in zijn vel en kreeg in 4 inningen slechts één punt tegen op een solo homerun van de ploeg uit Veenendaal. In deze inningen liep Moorfielders gestaag uit naar een 10-1 voorsprong.  Vooral het scherpe honklopen aan Edese kant zorgde voor veel extra punten.

 

RISING STAR Uitblinker van de dag was de 15 jarige debutant Stefan Kuipers. Dit aanstormende talent kreeg de kans omdat een aantal vaste krachten nog ontbraken. Hij greep deze kans met beide handen aan en sloeg gelijk twee hits waaronder een snoei harde dubbel die het hek haalde.

 

,,Het is erg fijn om te zien dat het jonge talent gelijk bij de grote mannen kan aansluiten", aldus coach Daan Homan. Homan die voor deze wedstrijd zelf ook weer eens zijn spikes uit het vet had getrokken liet de jonge jongens een technisch hoogstandje zien door een perfecte stootbal neer te leggen. Het was goed te zien dat talent en ervaring samen kwam in deze wedstrijd.

 

In het vervolg werd het punten verschil alleen maar groter. Rake klappen van Gabor Vaneman en een 3-run homerun van aanvoerder Max Verkleij brachten het punten aantal op 23 voor de Moorfielders.

 

Doordat reliever Tobias Jansen erg scherp was en het veld achter hem volledig foutloos speelde wisten de bezoekers uit Veenendaal niet meer te scoren. Dit betekende een eind uitslag van 23-1 in het voordeel van de thuisploeg.

 

Moorfielders verstevigde hiermee hun derde plaats in de competitie. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen het Apeldoornse WSB.